Δεν υπήρξε ποτέ το σκάνδαλο Βατοπεδίου που κατέστρεψε πολιτικές καριέρες και χρησιμοποιήθηκε πολιτικά από τα ΜΜΕ

Το περίφημο σκάνδαλο Βατοπεδίου που κατέστρεψε πολιτικά πρόσωπα, προφυλάκισε τον ηγούμενο Εφραίμ και τα συστημικά ΜΜΕ το χρησιμοποίησαν (με πληθος "πληροφοριών"...), για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, δεν υπήρξε ποτέ.

Δύο ακόμα αποφάσεις, αυτήν τη φορά από το Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης, δικαίωσαν τη Μονή Βατοπεδίου, απορρίπτοντας αστικές αξιώσεις του Δημοσίου για τις πολυσυζητημένες ανταλλαγές ακινήτων του Δημοσίου με παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας.

Οι αποφάσεις αυτές, που έρχονται να προστεθούν σε προγενέστερες δικαστηρίων της Αθήνας, δικαιώνουν τη μονή, ισχυροποιώντας τη νομική της θέση όχι μόνο στο θέμα των ανταλλαγών των ακινήτων, αλλά και στα ουσιαστικά θέματα της κυριότητάς της για τη λίμνη Βιστωνίδα.

Ο μάρτυρας που εξετάστηκε για λογαριασμό του Δημοσίου επιχείρησε να αμφισβητήσει τους τίτλους κυριότητας της μονής, τα χρυσόβουλα πάνω στα οποία στηρίζονται οι ιδιοκτησίες της Μονής Βατοπεδίου αλλά και άλλες εθνικής σημασίας ιδιοκτησίες σε πατριαρχεία και αλλού.

Αντίθετα, καθηγητής πανεπιστημίου, που εξετάστηκε για λογαριασμό της Μονής Βατοπεδίου, απέδειξε με επιχειρήματα την ισχύ των χρυσόβουλων πάνω στα οποία στηρίζεται η ιδιοκτησία της μονής για την περιοχή της Βιστωνίδας.

Το δικαστήριο, με σκεπτικό πολλών σελίδων, δέχτηκε τις θέσεις της μονής και απέρριψε τις αγωγές του Δημοσίου.

Φυσικά τα συστημικά ΜΜΕ δεν έχουν πει λέξη γι αυτή την μεγάλη ανατροπή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης