Αμερικανοί αναλυτές : Ο Σαμαράς βιάστηκε για έξοδο στις αγορές για να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρέπει κανείς να ενημερώνεται από το... εξωτερικό για να έχει ολοκληρωμένη άποψη για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Η Bank of America/Merrill Lynch λοιπόν, εξέδωσε μελέτη με τον τίτλο «Η ζωή μετά την τρόικα», στην οποία αναφέρει ότι η σπουδή της κυβέρνησης να τερματίσει το πρόγραμμα της τρόικας ήταν πρώιμη και αφορούσε περισσότερο μία κίνηση κατά της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα μάλιστα που αυξάνονται οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας την ερχόμενη  άνοιξη, παρά την οικονομία της χώρας!.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα διαρκέσουν αρκετά και το πιθανότερο είναι να υπάρξει συμφωνία σε κάποιο σχέδιο που τελικά θα οδηγήσει σε έξοδο από το πρόγραμμα, όχι όμως απαραίτητα πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Οι ίδιοι αναλυτές  θεωρούν ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα παραμείνει παρά τη διαφαινόμενη στροφή που μπορεί τελικά να κάνει η κυβέρνηση αναφορικά με το σχέδιο εξόδου από το Μνημόνιο.
Αν υπάρξει κυβερνητική αλλαγή σε ένα μη δοκιμασμένο κόμμα εξουσίας, ενέχονται αμφιβολίες για το κατά πόσο θα συνεχισθούν τα διαρθρωτικά μέτρα και οι δημοσιονομικές πολιτικές ως τυπικές υποχρεώσεις απέναντι στους δανειστές, ή αν θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Αρνητικό και το διεθνές κλίμα


Παράλληλα και το κλίμα διεθνώς είναι αρνητικό, καθώς τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούσαν για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, στη μεγαλύτερη σε διάρκεια καθοδική πορεία τους από το 2003, ενώ η τιμή του πετρελαίου μειώθηκε κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, από τον φόβο μιας παγκόσμιας ύφεσης.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης