Έκκληση Σαμαρά στις Βρυξέλλες να επέμβουν! - Δέχεται και χρηματοδοτικό πρόγραμμα

Ο ηθικός αυτουργός της κατάρρευσης Χρηματιστηρίου και ομολόγων τώρα κάνει πίσω έντρομος. Ο κ. Σαμαράς ζητεί να επέμβει με δημόσια δήλωση υπέρ της Ελλάδος η ΕΕ αλλά και να υπάρξει παράπλευρη έτοιμη χρηματοδότηση για την χώρα.

Με την υποστηρικτική δήλωση από τις Βρυξέλλες που ήδη αναμένει η κυβέρνηση, ελπίζει να κατευνάσει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές για τις ελληνικές μετοχές και τα ελληνικά ομόλογα.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε παρασκηνιακώς ένα σήμα εμπιστοσύνης από τις ευρωπαϊκές αρχές και ελπίζεται ότι οι Βρυξέλλες θα ανταποκριθούν.

Στο υπ. Οικονομικών λένε : «εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επισπεύσουμε το έργο μας και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα». Επίσης συνιστούν ψυχραιμία επισημαίνοντας ότι η αγορά είναι ρηχή και η στάση της δεν οδηγεί απαραιτήτως σε ασφαλή συμπεράσματα για τη συνέχεια.

Παραδέχονται επίσης υπάρχει πλέον ανοικτή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές για «προληπτική πιστωτική γραμμή» ή καλύτερα για το «χρηματοδοτικό απόθεμα έκτακτης ανάγκης». Σύντομα θα διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις συγκρότησής του.

Πρόκειτασι για ένα απόθεμα χρηματοδοτικών πόρων που θα συγκροτηθεί με εγχώριους και ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους που θα υποστηρίζει τις ελληνικές ανάγκες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης