Άρχισαν οι διακριτικές αποφυλακίσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής - Αποφορτίζεται πολιτικά το κλίμα;

Αλλαγή κλίματος στην δικαστική μεταχείριση στελεχών της Χρυσής Αυγής. Αποφυλακίζεται με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, βουλευτής της Χρυσής Αυγής σχεδόν ένα μήνα μετά την προφυλάκισή του.

Ο βουλευτής, αποφυλακίζεται μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Θυμίζουμε ότι ανακρίτριες και εισαγγελέας τον είχαν ομόφωνα προφυλακίσει με το σκεπτικό ότι εάν παρέμενε ελεύθερος θα συνέχιζε την εγκληματική δραστηριότητά του, καθώς εκτός από βουλευτής ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, δηλαδή ανήκε στη στενή ηγετική ομάδα του κόμματος και με κάθε τρόπο προέτρεπε και προπαγάνδιζε την εγκληματική δράση της. (Ένα μήνα μετά τι νάλλαξε και αποφυλακίζεται;).

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

Είναι η δεύτερη αποφυλάκιση εντός ολίγων ημερών δεδομένου ότι έχει προηγηθεί και η αποφυλάκιση της υποψήφιας του κόμματος Θέμις Σκορδέλη.

Έχει ενδιαφέρον να δει κανείς την συνέχεια. Θα συνεχιστεί αυτή η μεταχείριση και για άλλα πρόσωπα της Χρυσής Αυγής;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης