Εγκατάσταση φασιστικού καθεστώτος στην Τουρκία του Ερντογάν

Ο Ερντογάν τα κάνει όλα χειρότερα στην Τουρκία. Με κυνήγι μαγισσών έχει διώξει 50.000 Δημοσίους υπαλλήλους και συνεχίζει. Είναι όλοι αυτοί πραξικοπηματίες; Όχι, απλά στις θέσεις τους βάζει δικούς του. Απαγορεύει στην πανεπιστημιακή κοινότητα να ταξιδέψει. 

Την Τρίτη το υπουργείο Παιδείας ζήτησε την παραίτηση επιπλέον 1.577 κοσμητόρων από τα πανεπιστήμια της χώρας. Η σχετική εντολή δόθηκε από το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης και αφορά τους κοσμήτορες τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών πανεπιστημίων. 

Όλα αυτά συμβαίνουν πριν καν αρχίσει η επίσημη, συστηματική διερεύνηση του πραξικοπήματος από ειδική αρμόδια επιτροπή της τουρκικής Βουλής. Δηλαδή έχουμε στυγνή φασιστική πρακτική.

Ο Ερντογάν που κλέινει και όλα τα "αντίπαλα" τηλε-κανάλια χωρίς να ρωτά κανένα, κινείται έται έχοντας χωρίσει την Τουρκία στους υποστηρικτές του και σε όλους τους άλλους όπωα συμβαίνει σε κάθε φασιστικό καθεστώς.

Το θέμα αναλύει σωστά γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος που εξηγεί: "Ο Ερντογάν θα έπρεπε να εκτιμήσει τη στήριξη που έλαβε από την κοσμική αντιπολίτευση - συμπεριλαμβανομένου και του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος - και να σταματήσει να την εκλαμβάνει ως εχθρική απέναντί του.

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευκαιρία για εθνική ενότητα και συμφιλίωση έπειτα από πολλά χρόνια διχαστικής διακυβέρνησης. (...) Αλλά αν ο κ. Ερντογάν χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να οικοδομήσει ένα ακόμη πιο αυταρχικό πολιτικό σύστημα,  να αυξήσει τις εξουσίες της προεδρίας και να υπονομεύσει το σύστημα ελέγχων και ισορροπιών, τότε η τουρκική δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αν διατηρήσει την Τουρκία στον δρόμο του διχασμού των προηγούμενων ετών, το άμεσο μέλλον μοιάζει ζοφερό. Ο κ. Ερντογάν θα έχει αποτρέψει όλα τα πραξικοπήματα και θα έχει κερδίσει όλους τους πολέμους, αλλά η ειρήνη την οποία χρειάζεται η Τουρκία θα εξακολουθεί να είναι πολύ μακριά» καταλήγει ο κ. Ακιόλ.

ΠΑΠΛΟΥΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ... ΜΙΣΘΟ;

Στο μεταξύ το περιοδικό Forbes, τοποθετεί στην θέση του πιο πλούσιου πολτικού στον κόσμο τον Ερντογάν κάτι που ενισχύει την άποψη ότι ο άνθρωπος αυτός πλουτίζει διαρκώς μέα από την διακυβέρνηση της χώρας του.

Η βρετανική «Daily Mail» αφιέρωσε μάλιστα ένα άρθρο στην βυθισμένη στα πλούτη ζωή του Ερντογάν και πιο συγκεκριμένα στην «εθισμένη» στα ψώνια, όπως τονίζεται, σύζυγό του, Εμινέ Ερντογάν. 

Όλα αυτά την ώρα που η φτώχεια επιστρέφει γοργά στην Τουρκία μαζί με οικονομική ύφεση απρόβλεπτων διαστάσεων λόγω της εμφύλιας σύγκρουσης στην χώρα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης