Βαλς: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την απειλή και να την πολεμήσουμε

Για ένα εξάμηνο παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία μετά τον εφιάλτη στη Νίκαια. 

Πρόκειται για την τρίτη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στη Γαλλία, μέσα σε διάστημα 18 μηνών, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Οι γάλλοι βουλευτές ενέκριναν τη χρονική επέκταση εφαρμογής των διευρυμένων εξουσιών της αστυνομίας για την πραγματοποίηση ερευνών και συλλήψεων με 489 ψήφους υπέρ και 26 κατά στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Κατά την ομιλία του ενώπιον των βουλευτών ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι οι Γάλλοι πρέπει να μάθουν να ζουν με την απειλή και προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να αναμένει «περισσότερες επιθέσεις και άλλα αθώα θύματα».

«Παρόλο ότι είναι δύσκολο να προφέρω αυτά τα λόγια, είναι το καθήκον μου να το κάνω: Θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις και άλλοι αθώοι άνθρωποι θα σκοτωθούν» δήλωσε ο Βαλς σε ομιλία του ενώπιον των βουλευτών κατά τη διάρκεια συζήτησης για την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σε όλη τη γαλλική επικράτεια έπειτα από την επίθεση στην Νίκαια.

«Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε, αλλά να μάθουμε να ζούμε με αυτή την απειλή και να την πολεμήσουμε» πρόσθεσε ο γάλλος πρωθυπουργός.

Ο Βαλς που δέχεται κριτική από την αντιπολίτευση για τις αιματηρές επιθέσεις, ενώ αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο σε τελετή μνήμης για τα θύματα της επίθεσης στη Νίκαια, δήλωσε: «Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι, καθώς πρέπει να είμαστε δυνατοί στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης