Αποστάσεις Κουρτς από τον πρώην κυβερνητικό εταίρο του

«Σοκαρισμένος» και «αηδιασμένος» από τις αποκαλύψεις γερμανικών μέσων ενημέρωσης για τον μέχρι τότε κυβερνητικό εταίρο του και αντικαγκελάριο Χάιντς - Κρίστιαν Στράχε δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Αυτό που μπορούμε να δούμε στο βίντεο είναι αηδιαστικό: αφορά κατάχρηση εξουσίας κι αυτό είναι σοβαρό και προβληματικό. Αφορά ανοιχτές προσφορές διαφθοράς. Και επιθέσεις κατά του Τύπου.

Και για αυτό έλαβα άμεσα και αποφασιστικά τα αναγκαία μέτρα», ανέφερε μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Bild, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την παραίτηση του Χάιντς - Κρίστιαν Στράχε υπό το βάρος των αποκαλύψεων για συναλλαγή με Ρωσίδα «εκατομμυριούχο».

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς εστίασε στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, υποστηρίζοντας ότι προκειμένου να εφαρμόσει τις αλλαγές που θεωρούσε απαραίτητες χρειάστηκε να ανεχτεί πολλά, όπως την εγγύτητα της FPÖ με δεξιές ριζοσπαστικές ομάδες και πολλά «μεμονωμένα περιστατικά».

«Είμαι ικανοποιημένος από την ουσία της δουλειάς μας. Τερματίσαμε την πολιτική του χρέους, μειώσαμε τους φόρους, εφαρμόσαμε μεταρρυθμίσεις. Ο κόσμος είναι πολύ ευχαριστημένος από την δουλειά μας. Για αυτό λέω ότι δεν μπορώ να εφαρμόσω τις αλλαγές για την χώρα με πολιτικούς που αντιλαμβάνονται κατ' αυτόν τον τρόπο την εξουσία τους και δεν δείχνουν καμία εντιμότητα», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από την «παγίδα» που στήθηκε στην Ίμπιζα, ο Αυστριακός καγκελάριος «έδειξε» τον Ταλ Ζιλμπερστάιν, Ισραηλινό επικοινωνιολόγο, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPÖ) το 2017, ο οποίος ειδικεύεται στις αρνητικές, κατ' άλλους «βρώμικες» καμπάνιες.

«Είμαστε μια μικρή χώρα, γιατί να ασχοληθούν μυστικές υπηρεσίες;», ανέφερε ο Αυστριακός καγκελάριος, επαναλαμβάνοντας ότι θεωρεί «πιθανό να είναι ο Ζιλμπερστάιν πίσω από την υπόθεση του βίντεο. «Και πάλι, όμως, μπορεί η μέθοδος να είναι αμφιλεγόμενη, αλλά το περιεχόμενο είναι πιο σημαντικό», παραδέχθηκε.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι το σκάνδαλο επηρεάζει την φήμη της χώρας, ο κ. Κουρτς απάντησε καταφατικά, κάνοντας λόγο για ζημιά στην φήμη της αυστριακής πολιτικής.

«Κυρίως όμως, το FPÖ καταστράφηκε» υπογράμμισε και, εξηγώντας τι θα ζητήσει από τους Αυστριακούς ψηφοφόρους εν όψει των πρόωρων εκλογών, κατέστησε σαφές ότι θα επιδιώξει εντολή προκειμένου να κυβερνήσει χωρίς εταίρο.

«Αυτό που χρειάζεται τώρα η Αυστρία είναι καθαροί όροι. Αν θέλετε ακόμη την πορεία μου χωρίς μεμονωμένες υποθέσεις και σκάνδαλα, μπορείτε να μας στηρίξετε και να μας ψηφίσετε. Αυτό θα ζητήσω», επισήμανε.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης