Παραλία Καλογρηάς: καμιά σχέση με τις... άλλες

Η κορυφαία παραλία της Ευρώπης είναι αυτή της Καλογρηάς στα όρια των νομών Αχαίας και Ηλείας. Εκεί υπάρχει σε πάνω από 15.000 στρέμματα το Δάσος της Στροφυλιάς με δέντρα ακόμα και από την παλαιολιθική εποχή. Το δάσος είναι γεμάτο από λίμνες και μικρά ποτάμια, καταλήγει δε σε μια απέραντη αμουδιά η οποία ΔΕΝ τελειώνει ούτε με το μάτι. Φυσικά τα πεντακάθαρα νερά είναι και αυτά με αμμώδη βυθό.

Η κορυφάια δημιουργία της φύσης φαίνεται και στην φωτο, όπου βλέπετε τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα παραλίας χωρίς οικοδομές και άλλες παρεμβάσεις και παντού πράσινο και άμμος. Τώρα πως αυτή η παραλία αγνοείται και μιλούν για παραλίες που είναι σε έκταση το 1/100 της Καλογρηάς άγνωστο.

Πάντως έξι άλλες ελληνικές παραλίες περιλαμβάνονται μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη και μία παραλία μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο για το 2016, σύμφωνα με την TripAdvisor. 

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα με τις καλύτερες παραλίες σε παγκόσμιο επίπεδο, ανά ήπειρο και ανά χώρα, βάσει των κριτικών των χρηστών της. Η παραλία Ελαφονήσι στα Χανιά κατέλαβε τη 14η θέση στη λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες παγκοσμίως. Στην εν λόγω λίστα περιλαμβάνονται μόνο τρεις παραλίες από χώρες της Ευρώπης.

Στη λίστα με τις 25 κορυφαίες παραλίες στην Ευρώπη η παραλία Ελαφονήσι κατέλαβε τη 2η θέση, η παραλία Πόρτο Λιμνιώνας στη Ζάκυνθο την 7η, η Λιμνοθάλασσα του Μπάλου την 11η, ο Κόλπος του Αγίου Παύλου στη Ρόδο τη 12η, η παραλία Σαρακίνικο στη Μήλο τη 13η και η παραλία Εγκρεμνοί στη Λευκάδα τη 15η.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης