Ξεκινούν τον Ιούνιο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί - Το όριο θα κατέβει στις 200.000 ευρώ

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι μπαίνουν σταδιακά στην ημερήσια ατζέντα των τραπεζών μετά τη μείωση του ορίου των οφειλών που ενέκρινε η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογράφων.

Στο μεταξύ κατέβηκε το όριο για λειστηριασμό πό 400.000 ευρώ που είχε αποφασιστεί στα τέλη Απριλίου στις 300.000. Στόχος είναι, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το όριο αυτό να μειωθεί περαιτέρω και σταδιακά να ισορροπήσει στις 200.000 ευρώ.

Το όριο αυτό προσεγγίζει το επίπεδο προστασίας που υπάρχει σήμερα για όσους έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη και πρόκειται για άτυπο όριο και όχι θεσμοθετημένο πλαίσιο προστασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογράφων, κ. Γιώργο Ρούσκα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη στον προγραμματισμένο χρόνο, προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία τεστ σε πρώτη φάση μέσα από εικονικές πράξεις. Με δεδομένο ότι ο Αύγουστος είναι μήνας αργίας τόσο για τους δικηγόρους όσο και τους συμβολαιογράφους, στόχος είναι το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών να είναι πλήρως έτοιμο τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης