Νέα έρευνα από τον Άρειο Πάγο για τα επεισόδια στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα το 2016

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της παραγραφής που άφησε ατιμώρητους, 20 κατηγορούμενους για τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός το 2016.

Να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δεν υπήρξε τελεσίδικη απόφαση για τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα, το Μάρτιο του 2016, αλλά αντίθετα η υπόθεση παραγράφηκε ζητά με παραγγελία της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της παραγραφής αφήνοντας ατιμώρητους, 20 κατηγορούμενους, οι οποίοι μάλιστα είχαν καταδικασθεί πρωτόδικα.

Αφορμή για την έρευνα στάθηκε δημοσίευμα της εφσυν, με τίτλο “Αθώοι βίαιοι οπαδοί λόγω παραγραφής”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνεχής καθυστερήσεις οδήγησαν στην παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος 20 ατόμων, λόγω συμπλήρωσης της οκταετίας.

Αρχικά, χρειάστηκαν 6 χρόνια προκειμένου να εκδικαστεί πρωτόδικα η υπόθεση ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ενώ πέρασαν ακόμη 15 μήνες για την καθαρογραφή της απόφασης, με την οποία καταδικάστηκαν 23 άτομα.

Από αυτούς 20 άσκησαν έφεση, ωστόσο ενώπιον του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου υποβλήθηκε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, λόγω λανθασμένης κλήτευσης των κατηγορουμένων, η οποία και έγινε δεκτή.

Η απόφαση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την εκπνοή του χρόνου παραγραφής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης