Κύματα προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά μετά την... καλή είδηση των Hotspot

Οι διακινητές προσφύγων μεταδίδιυν τα καλά νέα: Στην Ελλάδα ετοιμάζουν οργανωμένους χώρους υποδοχής τους, η μετάβαση προς την Ευρώπη διευκολύνεται. Ακόμα και αν υπάρχει θαλασσοταραχή πλοία που περιπολούν θα τους περισυλλέγουν!

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την απαράδεκτη τουρκική τακτική να στέλνει όσους περισσότερους μπορεί προς την Ελλάδα έχει ως αποτέλεσμα νέα κύματα προσφύγων στα ελληνικά νησία που μοιάζει αδύνατον να τα διαχειριστούν με τα περιβόητα Hotspot.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταγράψει περισσότερα από 6.000 άτομα τις τελευταίες τρεις ημέρες μόνο, ενώ πλοία του Λιμενικού Σώματος και της Frontex συνεχίζουν να διασώζουν ανθρώπους που προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα.

"H Ελλάδα κινδυνεύει εκ νέου με απομόνωση", σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα "Le Monde" σε άρθρο της το οποίο σχολιάζει την απόφαση της Αυστρίας να θέσει πλαφόν στην καθημερινή είσοδο προσφύγων στο έδαφός της. 

Η  απόφαση της Βιέννης μπορεί να επιταχύνει την απόλυτη απομόνωση της Αθήνας και την κατάρρευση της ζώνης Σένγκεν, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης