Η Τουρκία ενημερώνει το ΝΑΤΟ ότι η ίδια ελέγχει το μισό Αιγαίο, 16 νησιά έχουν τουρκικά ονόματα και στα Δωδεκάνησα δεν πρέπει να ελλιμενίζονται πολεμικά!

Η Τουρκία άρπαξε την ευκαιρία μέσω των κοινών περιπολιών με πλοία του ΝΑΤΟ και αμφισβητεί το μισό... Αιγαίο. Μάλιστ;α οι αμφισβητλησεις της δεν γίνοντασι πια με τα λόγαι αλλά μέσω επισήμων εγγράφων όπως αποκαλύπτει η "Καθημερινή της Κυριακής".

Μεταξύ άλλων η Άγκυρα αμφισβητεί τον εθνικό εναέριο χώρο των 10 μιλίων, ζητά να μην ελλιμενίζονται πλοία του ΝΑΤΟ στα... Δωδεκάνησα, να μην λαμβάνεται υπόψιν το FIR Αθηνών, ενώ αμφισβητεί ευθέως 16 μικρά νησιά στα οποία οι Τούρκοι έχουν δώσει τουρκικά ονόματα (ανάμεσά τους και τα Ίμια τα οποία ονομάζει Καρντάκ)!

Όλα τα παραπάνω αλλά και άλλα εξίσου παράλογα ή ακραία περιλαμβάνονται σε επίσημο έγγραφο των Τούρκων με 17 σημελια, που υπογράφει ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ.

Παράλληλα η Τουρκία εξακολουθεί να μην επιτρέπει στο ΝΑΤΟ να εισέρχεται σε δικά της χωρικά ύδατα. Τέλος διεκδικεί για την ίδια τον επιχειρησιακό έλεγχο του... μισού Αιγαίου.

Η Ελλάδα δεν ανεβάζει τους τόνους, υπενθυμίζει ότι δεν αναγνωρίζει ούτε συζητά τίποτε από τα παραπάνω εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν περνά απαρατήρητο ότι ακόμα και με την έλευση του ΝΑΤΟ ζούμε μια κλιμάκωση των τουρκικών αξιώσεων. Ποιος το πέτυχε αυτό;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης