Η κυβέρνηση επιχειρεί να διασπάσει τους αγρότες αν και δεν θα τους δώσει τίποτε

Τίποτε ουσιαστικό δεν θέλει να δώσει η κυβέρνηση στος αγρότες, πέραν μις χρονικής μετάθεσης των βάρβαρων φόρων και εισφορών και - πιθανόν - της μη απορρόφησης του ΟΓΑ σε ένα Ταμείο. Προσπαθεί δε να διχάσει το αγροτικό κίνημα ώστε να αποδυναμώσει τις κινητοποιήσεις του μέσω αγροτών που μόνοι τους πήγαν Μαξίμου..!

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών η κυβέρνηση ετοιμάζει πρόταση με μειωμένα ποσοστά 12%, 14% και 20% για τα έτη 2017, 2018 και 2019. Με τον τρόπο αυτό και ενώ η αρχική πρόταση περιελάμβανε συντελεστές 14%,17% και 20% το Μαξίμου επιχειρεί να μειώσει κατά 15% τις εισφορές που θα πρέπει να δώσουν για την πρώτη διετία οι αγρότες. Μετά... κόλαση.

Παράλληλα οι αγρότες με βάση το νέο σχέδιο θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον συντελεστή ασφάλισής τους δεν αποκλείεται να υπάρξει και εξαίρεση του ΟΓΑ από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο μεταξύ κάποιοι αγρότες πήγαν Μαξίμου και παρέδωσαν προτάσεις προς συζήτηση δημιουργώντας εκνευρισμό στους υπόλοιπους. Ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας ότι δεν ήξερε καν πως θα πάνε οι συνάδελφοί του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης