Η Ευρώπη θεωρεί ότι με το οριστικό κλείσιμο των βόρειων ελληνικών συνόρων η κατάσταση θα γίνει διαχειρίσιμη

Η Ευρώπη συνδυάζοντας την ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα σύνορά της, την άνοδο της ακροδεξιάς και τα κρούσματα βίας με πρωταγωνιστές μετανάστες σε διάφορες πόλεις της κεντρικης Ευρώπης δεν ήταν δύσκολο να αποφάσίσει κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδος με αντάλλαγμα οικονομική ενίσχυση της για να συντηρήσει τους καταυλισμούς...

Οι 28 πιστεύουν ότι με το κλείσιμο των συνόρων η κατάσταση θα γίνει διαχειρίσιμη. Η ροή των μεταναστών θα διακοπεί δεδομένου ότι δεν θα μπορούν να περάσουν βορειότερα ενώ υα υπάρξει και χρόνος για να οργανωθούν οι επιστροφές όσων ήδη βρίσκονται εδώ.

Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro επιβεβαιώνει ότι οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα των Βαλκανίων.

«Η ροή των παράνομων μεταναστών κατά μήκος των δυτικών Βαλκανίων φτάνει στο τέλος: αυτός ο δρόμος έχει πλέον κλείσει» αναφέρει το σχέδιο συμπερασμάτων που έχει υποβληθεί σήμερα Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής.

Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ηγέτες συμφώνησαν και στο αντάλλαγμα που θα είναι η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες που θα εγκλωβιστούν στα σύνορα της χώρας μας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των «28» και ότι η χώρα μας έχει κληθεί να συμφωνήσει στο κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια.

Οι ευρωπαίοι εταίροι θα επιχειρήσουν να πιέσουν τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου να βάλει τέλος στις επικίνδυνες διελεύσεις μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά και να αποδεχτεί την μετεγκατάσταση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Η βρετανική Telegraph σημειώνει ότι «Η ΕΕ "θα πουλήσει την ψυχή της" για συμφωνία με την Τουρκία σχετικά με όσα αναμένεται να συμφωνηθούν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης