Διαψεύδει ο Μεντβέντεφ ισχυρισμούς Ουκρανών πως «ο βομβαρδισμός στην Οδησσό μπορεί να είχε στόχο τον Ζελένσκι ή τον Μητσοτάκη»

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν είχε θέσει ως στόχο την αντιπροσωπεία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελέσνκι κατά την χθεσινή πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού, διαψεύδοντας ισχυρισμό συμβούλου του Ζελένσκι.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι «η Μόσχα θα είχε πλήξει τον στόχο της, αν αυτός ήταν ο στόχος, και αυτό είναι προφανές στον καθένα ότι δεν υπήρχε προγραμματισμένη επίθεση στην αυτοκινητοπομπή».

«Είναι προφανές για τον καθένα. Και το ότι δεν υπήρξε κανένα πλήγμα κατά της αυτοκινητοπομπής στην Οδησσό. Και το ότι αν ήταν στόχος, θα τον πετυχαίναμε» έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram

Νωρίτερα σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το χτύπημα με ρωσικό πύραυλο στο λιμάνι της Οδησσού χθες είχε στόχο τις αποστολές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό;…Δεν μπορεί να αποκλείσεις ότι κατευθυνόταν στην αποστολή του προέδρου μου ή στην αποστολή ενός ξένου φιλοξενούμενου», δήλωσε ο Ιχόρ Ζόβκβα, υψηλόβαθμος ουκρανός διπλωματικός σύμβουλος, σε συνέντευξη στο CNN Live.

Τι είπε ο Ουκρανός σύμβουλος
Υπενθυμίζεται πως όλα τα σενάρια, ακόμη και αυτό ότι η επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στο λιμάνι της Οδησσού είχε ως στόχο τις αποστολές είτε του Βολοντίμιρ Ζελένσκι είτε του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν ανοιχτά οι ουκρανικές αρχές, όπως δήλωσε σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό;…Δεν μπορεί να αποκλείσεις ότι κατευθυνόταν στην αποστολή του προέδρου μου ή την αποστολή ενός ξένου φιλοξενούμενου», δήλωσε ο Ιχόρ Ζόβκβα, υψηλόβαθμος διπλωματικός σύμβουλος, σε συνέντευξη στο CNN Live.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. «Χρειάστηκαν λιγότερο από τρία λεπτά για να φθάσει ο πύραυλος στον στόχο, στο σημείο του λιμανιού της Οδησσού», δήλωσε ο Ζόβκβα. «Εάν είχαμε επαρκή μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να είχε αναχαιτιστεί», δήλωσε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης