Δεν υπάρχει λύση στο Κυπριακό με αποχώρηση του τούρκικου στρατού

Χωρίς την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο - με ορίζοντα αποχώρησης έστω την δεκαετία - λύση στο Κυπριακό δεν θα υπάρξει. Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα Ερντογάν. Με έναν ήπιο τρόπο Τουρκία και τουρκοκυπριακή ηγεσία εκφράζουν δήθεν ελπίδες για ένα «καλό αποτέλεσμα» στην Γενεύη, αλλά την ίδια στιγμή, εκφράζουν τον προβληματισμό τους σχετικά με τις τελευταίες τοποθετήσεις της ε/κ πλευράς και της Αθήνας.

Έτσι η Άγκυρα άφησε να εννοηθεί η είδηση ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην Διάσκεψη της Γενεύης. Στην εν λόγω κρίσιμη συνάντηση την Τουρκία θα εκπροσωπήσει ο Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Οι τουρκικές πηγές πάντως δεν αποκλείουν «ένα θετικό αποτέλεσμα στην Γενεύη» έχοντας ως βάση το σκεπτικό ότι «ακόμη και εάν δεν επέλθει η τελική λύση στην Γενεύη, η διάσκεψη ενδέχεται να αποτελέσει ενδιάμεσο βήμα για την Κύπρο».

Τέλος, η Άγκυρα έχει αποστείλει προ πολλού στο βόρειο τμήμα της Κύπρου την οδηγία για την μελέτη εναλλακτικών σεναρίων για το μέλλον της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης