Ένα κείμενο του Τσάκαλου προβληματίζει την ΕΛΑΣ

Ανησυχία προκαλούν στην ΕΛ.ΑΣ. οι «προσκλήσεις για εκτελέσεις δικαστών», οι αναφορές στις δίκες επιχειρηματιών αλλά και του «Noor 1», του πλοίου που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης, οι επικλήσεις επιθέσεων της «Σέχτας Επαναστατών» εναντίον αστυνομικών αλλά και δημοσιογράφων που περιέχονται στο τελευταίο συγκεντρωτικό, «απολογιστικό» κείμενο για την «υπόθεση Γοργοπόταμος» του ηγετικού μέλους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» Χρήστου Τσάκαλου.

Στο κείμενο του Χρ. Τσάκαλου, που θεωρείται από τους πλέον δραστήριους «αντάρτες πόλης», υπάρχουν αναφορές σε συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και ασκείται σχετική κριτική.

Οπως σημειώνει ο Τσάκαλος, «η δίκη μας ορίστηκε για τις 15 Φεβρουαρίου 2016, με 28 κατηγορούμενους, χιλιάδες σελίδες δικογραφίας (που ποτέ δεν λάβαμε στα χέρια μας), 21 μάρτυρες (απ' τους 80 που αρχικά είχαν καλεστεί) και πολύ άγχος...
Αγχος γιατί γνωρίζαμε ότι η εξουσία πάνω στις πλάτες τους θα παίξει τη δικιά της παρτίδα φόβου. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονταν άνθρωποι που είτε δεν τους είχαμε ξαναδεί είτε ήταν γνωστοί μας και από μια φιλική χειρονομία προς εμάς (π.χ., μεταφορά ενός σακβουαγιάζ με ρούχα) κινδύνευαν να καταδικαστούν ως "μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης"».

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Τέσσερις μήνες πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων μέσα από επιστολές που βρέθηκαν κατασκεύαζαν ιστορίες ηγεμονίας στη φυλακή, μιλούσαν για συγκοινωνούντα δοχεία "τρομοκρατών" και "μαφιόζων" και κατήγγειλαν "πάρτι τρομοκρατών στις φυλακές". Παράλληλα τρομοκρατούσαν κάνοντας λόγο για "αιματοκύλισμα που απεφεύχθη τελευταία στιγμή" και για "μακελειό που ετοίμαζαν οι Πυρήνες της Φωτιάς". Ετσι έκρυβαν την ουσία, την επιθυμία μας να αποκτήσουμε την ελευθερία μας και να συνεχίσουμε τον αγώνα».


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης