Τρεις προκλήσεις που θα κρίνουν την πορεία Μητσοτάκη

Την ξέρετε τη λέξη φθορά; Αυτή θα βιώσει η κυβέρνηση αν δεν αποφασίσει να αντιμετωπίσει από τη ρίζα τους τρια μεγάλα θεσμικά προβλήματα που υπονομεύουν μονιμως τα θεμέλια της χώρας.

1. Το κράτος παραμένει το βασικό πρόβλημα της χώρας. Ανοργάνωτο, δαιδαλώδες, διώκτης των πολιτών, με σύγχυση αρμοδιοτήτων, φρενάρει τα πάντα και στο τέλος κοστοβόρο. Υπάρχει σχέδιο για την επανίδρυση του; (για να θυμηθούμε και το κενό περιεχομένου σύνθημα του Καραμανλή που απλώς το είπε και μετά το έκανε χειρότερο).

Αν το κράτος παραμείνει ως έχει η χώρα θα μοιάζει με ένα αυτοκίνητο που του αλλάξαμε μηχανη και καθίσματα, αλλά είναι πάντα χωρίς λάστιχα. Αν το διορθώσουμε θα περισσεύουν 6-8 δισ. ευρω το χρόνο γιατί δεν το κάνουμε;

2. Το κομματικό κράτος. Πάλι τα ίδια; Οι κόκκινοι θα βάζουν τους κόκκινους, οι πράσινοι τους πράσινους και οι μπλε τους μπλέ; Είναι αυτή μια κοινωνία δικαίου ή ένας αγριανθρωπισμός αφού εξοστρακίζονται όλοι οι ανεξαρτητοι πολίτες; Πώς θα πείσει η όποια κυβέρνηση όταν δεν απευθύνεται σε όλους; Ας ξέρουν στη ΝΔ ότι η τοποθέτηση κομματικών παντού μόνο φθορά θα φέρει γιατί στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αδαείς και άχρηστοι σε ότι αναλαμβάνουν. 

3. Πάνω στο αφόρητο κομματικό πελατειακό κράτος δεκαετιών έχουν στηθεί διαχρονικά οικονομικά και άλλα συμφέροντα όπου κομματικοί κολαούζοι, καλοζουν και καλοτρώγουν μέσα από την δήθεν πολιτική δράση. Πώς θα αντιμετωπιστούν οι βολεμενοι συνδικαλιστές, που καθοδηγούμενοι από τα κόμματα θα απεργούν, θα καταγγέλουν θα υπονομεύουν; Μέρος της κοινωνίας κάποια στιγμή μπορεί και να τους πιστέψει.

Ποια μπορεί να είναι η απάντηση στα παραπάνω; Μόνο η περιγράφη ενός εθνικού σχεδίου στο οποίο θα πρέπει να κληθούμε ΟΛΟΙ να το στηρίξουμε. Ένα σχέδιο όπου το νυν κράτος πρέπει λεπτομερώς ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ μαζί με την πολυνομία και την γραφειοκρατία. Ένα σχέδιο όπου καμία δημόσια θέση δεν θα χαρίζεται (αξιοκρατία). Ένα σχέδιο που αν εκπονηθεί και εφαρμοστεί οι βολεμενοι του συνδικαλισμού θα περισσεύουν.

Χωρίς τέτοιες τομές που θα εκσυγχρονισουν την Ελλάδα η φθορά θα είναι διαρκής και μόνιμη. Μην πείτε ότι δεν (σας) το έγραψα. Η χώρα δεν αλλάζει με μια από τα ιδια κι ας γίνονται καλύτερα.

                             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης