Ποιους ακριβώς νικά ο Πούτιν; Μόνο τους απλούς ανθρώπους...

Διαβάζει κανείς βαρύγδουπες αναλύσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Πούτιν έχει κερδίσει τον πόλεμο με την Ευρώπη, αφού με τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο τους έχει και τρέχουν πίσω από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Επιπλέον, καταφέρνει να αλλάζει κυβερνήσεις, διώχνοντας σοβαρούς ηγέτες και βάζοντας στη θέση τους φιλικούς προς αυτόν (ένα παράδειγμα η Ιταλία - έφυγε ο Ντράγκι, έρχονται οι ακροδεξιοί).

Πρόκειται για χάρτινες αναλύσεις που απέχουν μακράν της πραγματικότητας. Ο Πούτιν δεν κερδίζει πουθενά, αντίθετα ο απολογισμός των πράξεων του είναι οδυνηρός προς κάθε κατεύθυνση. Ποιους ακριβώς κερδίζει με την εισβολή τους στην Ουκρανία;

- Τους 25.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες και τους άνω των 40.000 τραυματίες; (και ο αριθμός μεγαλώνει).

- Την καταστροφή χιλιάδων νοικοκυριών στη Ρωσία που πλέον δεν έχουν χρήματα για τα βασικά της καθημερινότητας; 

- Τους φυλακισμένους Ρώσους όποτε διαδηλώνουν κατά του πολέμου, ακόμα και γερόντισες;

- Τους χιλιάδες νεκρούς πολίτες της Ουκρανίας, ανάμεσα τους παιδιά και αθώοι πολίτες που σκοτώθηκαν μέσα στα σπίτια τους; 

- Τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών που δεν έχουν πια χρήματα για την θέρμανση, την βενζίνη και το σούπερ μάρκετ; 

Ποιους ακριβώς νικά ο Πούτιν; Όλους τους απλούς και αθώους ανθρώπους που βλέπουν τη ζωή τους να καταρρακώνεται  επειδή ο ίδιος είναι εμμονικός, επικίνδυνος και βαθιά απάνθρωπος.

Επιπλέον δεν πρόκειται ποτέ να νικήσει ούτε στο πεδίο της μάχης. Οι Ουκρανοί θα αντιστέκονται διαρκώς, ενώ στα κατεχόμενα από αυτόν εδάφη δολοφονούνται διαρκώς Ρώσοι και δοσίλογοι από αντάρτες που δρουν κρυφά και υπολογισμένα. Ο Πούτιν απέτυχε παντού και τα θύματα τους είναι μόνο οι απλοί άνθρωποι που δολοφονεί. Ρώσοι και μη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης