Δεν κάνουν για πρωθυπουργοί λένε ακόμα και οι... οπαδοί τους

Ας είμαστε επιτέλους ειλικρινείς. Στην Ελλάδα ποτέ μα ποτέ οι πολίτες της δεν ψήφισαν προγράμματα και εξαγγελίες. Πάντοτε ψήφιζαν πρόσωπα.

Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κ. Μητσοτάκη και μέχρι σήμερα ποιος τήρησε προγράμματα; Κανείς. Ήταν οι ισχυρές τους προσωπικότητες που έφερναν τις νίκες στην κάλπη.

Ο Παπανδρέου εξελέγη με συνθήματα έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ και στη συνέχεια υπέγραφε παραμονή βάσεων και τα ΜΟΠ. Ποιος τον ψήφιζε για τα προγράμματα του;

Εξόχως χαρακτηριστική, είναι η περίπτωση του Κ. Καραμανλή του νεότερου. Δεν είχε καμία πρόθεση να γίνει πρωθυπουργός αλλά σε αναζήτηση νέας ηγεσίας, 30 βουλευτές της ΝΔ - οι λεγόμενοι "λοχαγοί" - του ζήτησαν να διεκδικήσει το κόμμα.

Δέχθηκε και βγήκε δυο φορές πρωθυπουργός με το ανύπαρκτο σύνθημα της "επανίδρυσης του κράτους". Γιατί τον επέλεξαν και γιατί εξελέγη; Γιατί λεγόταν Καραμανλής. Αν είχε οποιοδήποτε άλλο επώνυμο δεν θα τον είχαν πλησιάσει ποτέ.

Οι πολίτες ψηφίζουν πρόσωπα λοιπόν και όχι προγράμματα που είναι αερολογίες. Γιατί τα αναφέρω αυτά σήμερα; Διότι η τελευταία δημοσκόπηση της Opinion είναι εντυπωσιακή αν και οι αναλυτές των ΜΜΕ δεν το κατάλαβαν.

Δίνει στο ΠΑΣΟΚ 16% αλλά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό στον Ανδρουλάκη 4,6%! Δηλαδή δεν τον θεωρούν κατάλληλο να κυβερνήσει ούτε αυτοί που ψηφίζουν το κόμμα του! Ομοίως ενώ το ΚΚΕ φτάνει 10,6%, ο Κουτσούμπας παίρνει 4,4% και στον ΣΥΡΙΖΑ του 14,7% ο Κασσελάκης 5,7%. 

Τι μας λέει η δημοσκόπηση; Ότι οι πολίτες δεν θεωρούν κανένα πρόσωπο από αυτούς ικανό για πρωθυπουργό και στρέφονται στον Μητσοτάκη που παίρνει ποσοστό 39,5%. Μόνος του αντίπαλος ο Κανένας που είναι δεύτερος με 37%.(Όταν λέμε Κανένας, εννοούμε κάποιος άλλος από τα 10.000.000 Ελλήνων).

Η δημοσκόπηση της Opinion έχει καταλυτικά συμπεράσματα. Αν δεν εμφανιστεί ένας αντάξιος του Μητσοτάκη πολιτικός του αντίπαλος, θα κυριαρχεί. Αφήστε στην άκρη και τα προγράμματα και τα λάθη που θα κάνει. Κανείς δεν τα λογαριάζει. Αυτό που μετρά είναι ποιος είναι απέναντι του.

                                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης