Γιατί η κυβέρνηση ανακυκλώνει την τοξικότητα της αντιπολίτευσης;

Καθημερινά όλα τα κόμματα στέλνουν στους βουλευτές και τα στελέχη τους γραπτές οδηγίες για τα θέματα που πρέπει να προβάλουν δημόσια και κυρίως για το τι πρέπει... να πουν. Σε κσθε κομμα όλοι τους είναι τελικά μια φωνή...

Ωστόσο σε αυτή την τακτική της μονοφωνίας είναι η κυβέρνηση που έχει αποτύχει πλήρως. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτοί που ασχολούνται με την προώθηση της εικόνας της έχουν αποτύχει σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις: 

Α. ΤΟ ΕΡΓΟ. Ειλικρινά δεν μου πέφτει λόγος να ασχοληθώ με τα εσωτερικά της κυβέρνησης αλλά ποιος μπορεί να αγνοήσει ότι με το 112 στις φωτιές στην Εύβοια που ήταν δέκα φορές χειρότερες από το Μάτι, δεν υπήρξε ανθρώπινη απώλεια; Αντί να ρωτήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ποτέ δεν έφερε στην χώρα το 112, τους έχει αφήσει να την κατηγορούν ότι η κυβέρνηση... λαμπάδιασε το νησί..

Ποιος μπορεί να αγνοήσει το άνοιγμα  των ναυπηγείων που ήταν θεόκλειστα, την εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ που δεν θα απολυθεί κανείς, στον διεθνή χώρο η χώρα έχει φοβερή αξιοπιστία, η αντιμετώπιση όλων των κρίσεων κ.ο.κ. Ο κατάλογος είναι μακρύς, δεν έχει τέλος κι όμως δεν λένε τίποτα για όλα αυτά ή τα αναφέρουν για λίγα δευτερόλεπτα.

Β. ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ. Ότι χυδαιότερο έχω ακούσει είναι ότι για το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών ευθύνεται το γεγονός ότι δεν υπήρχε τηλεδιαχείριση στην γραμμή. Σοβαρά; Και γιατί δεν είχαμε συγκρούσεις κάθε μήνα επί 15 χρόνια, όσο δεν υπήρχε δηλαδή αυτό το πρόγραμμα.

Η ΜΟΝΗ ΑΙΤΙΑ είναι οι άνθρωποι. Εκεί ναι, υπάρχει ευθύνη γι αυτό το διαλυμένο δημόσιο αλλά ευθύνονται όλοι. Και δεν μπορέι οι συμμέτοχοι της δημιουργίας αυτού του ανάξιου κράτους - γιατί αυτό το κράτος τους βολέυει και αυτό θέλουν - να κατηγορούν υποκριτικά γιατί κάποιος δεν το αλλάζει!. 

Γ. Η ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ. Δυστυχώς για την κυβέρνηση, ανακυκλώνει καθημερινά την τοξικότητα των αντιπάλων της, "θάβοντας" τα έργα της. Με το καθημερινό πρωϊνό τους ραπόρτο, προς βουλευτές και στελέχη ασχολούνται με τα ψεύδη, το τίποτα και την ευτέλεια των άλλων. Μόνο που αφού τα αναπαράγουν όχι μόνο επηρεάζουν αρνητικά τους πολίτες αλλά τελικά μοιάζουν και αυτοί ίδιοι. 

Επίλογος: Η άποψη ότι θα πάμε στις εκλογές μέσα από την λασπολογία και χωρίς ουσιαστικό διάλογο είναι σωστή. Μόνο που δεν λέει ότι ευθύνεται και η κυβέρνηση για αυτό... 

                                       ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης