Ασφαλιστικό: Όταν ο κ. Γεωργιάδης επιλύει ένα πρόβλημα ακριβώς σε 5 λεπτά

Οι εξαγγελίες Γεωργιάδη για το νέο ασφαλιστικό, το οποίο θεωρώ ένα υπόδειγμα σωστής εργασίας που επιλύει χρονίζοντα προβλήματα, είχε μια σοβαρή αδικία: Προέβλεπε πως για να ενταχθεί ένας οφειλέτης στην ρύθμιση των 30.000 ευρώ χρέους προς τον ΕΦΚΑ θα έπρεπε να έχει συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του. Έτσι όμως εξαιρούσε χιλιάδες οι οποίοι είναι κάτω των 67, οφείλουν, έχουν όμως θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.

Μετά από σκέψη, την Κυριακή το πρωί, δηλαδή μια ημέρα πριν από την συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, έστειλα στον υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη το παρακάτω μήνυμα: "Κύριε υπουργέ, το όριο των 30.000 για χρέη στον ΕΦΚΑ πρέπει να ισχύσει και για όσους έχουν 40 χρόνια ασφάλισης, είναι άνω των 62 και έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης. Τώρα λέτε όριο στα 67 χρόνια".

Μετά από 5 λεπτά ακριβώς ο υπουργός με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: "Αύριο θα καταθέσω νομοτεχνική βελτίωση που θα επιλύει το πρόβλημα". Η ανταπόκριση του υπουργού ήταν εντυπωσιακή και πράγματι την Τρίτη, στην καταληκτική του ομιλία για το νομοσχέδιο από βήματος Βουλής θα πει: 

"Πλέον το αίτημα για σύνταξη από χρέος στις 20.000 πάει στις 30.000. Σημειώστε ότι η νομοτεχνική βελτίωση που μόλις κατέθεσα, βελτιώνει έτι περαιτέρω το αρχικό άρθρο διότι στην αρχική κατατεθειμένη εκδοχή του νόμου για να μπεις στη διευρυμένη ρύθμιση του χρέους έπρεπε να έχεις συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του ενώ με τη νομοτεχνική βελτίωση που προ ολίγου καταθέσαμε θα μπορείς να κάνεις αίτημα για τη ρύθμιση του χρέους σου αν έχεις συμπληρώσει 62 χρόνια ηλικίας και έχεις 40 χρόνια ασφάλισης".

Έστειλα νέο μήνυμα στον υπουργό: "Συγχαρητήρια κύριε Υπουργέ. Ευχαριστώ που με ακούσατε". Μου απάντησε αμέσως: "Σας το είπα ότι θα το κάνω".

Έχω να κάνω μόνο μια παρατήρηση. Αυτή η άρση της αδικίας θα μπορούσε να έχει γίνει:

α) Από τα στελέχη ενός υπουργείου που οφείλουν να έχουν σωστές τοποθετήσεις σε ένα τόσο σπουδαίο νομοσχέδιο, όταν το προετοιμάζουν. 

β) Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντί να προτείνουν βελτιώσεις υπέρ των πολιτών, μόνο υπονομεύουν, ακόμα και νομοσχέδια όπως αυτό του κ. Γεωργιάδη που είναι σπάνιας συγκρότησης και ιδιαίτερης σημασίας. 

γ) από τους δημοσιογράφους που ενώ είχαν τον κ. Γεωργιάδη στις εκπομπές τους, δεν έκαναν αντίστοιχες παρατηρήσεις ώστε να βοηθήσουν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση το νέο ασφαλιστικό είναι ένα σπουδαίο νομοσχέδιο και θα πρέπει κανείς να είναι μικρόψυχος αν δεν το αναγνωρίζει. Ο κ. Γεωργιάδης αποδεδειγμένα όπως στο υπουργείο Ανάπτυξης έτσι και στο Εργασίας έχει αποτελέσματα.

                                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης