Ωραιοποιούν τη ζωή τους πολλοί στα κοινωνικά μέσα όπως Facebook, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα «likes» μπορούν και να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους. Μια έρευνα της Kaspersky Lab φανερώνει ότι ένας στους δέκα παραποιεί την αλήθεια στα social media αναζητώντας περισσότερα «likes» στις αναρτήσεις του.
Για να τραβήξουν την προσοχή και να εξασφαλίσουν έναν σημαντικό αριθμό «likes», περίπου ένας στους δέκα (12%) προσποιείται ότι είναι «κάπου» ή κάνει «κάτι», το οποίο μπορεί να μην είναι απόλυτα αληθές.
Για τους άνδρες, το νούμερο αυτό ανέρχεται στο 14%, γεγονός που δηλώνει ότι αρκετοί θα προτιμούσαν να προσελκύσουν την προσοχή των υπολοίπων στα social media παρά να μοιραστούν μια ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής τους.
Μάλιστα, για χάρη των «likes» το 14% των ανδρών δηλώνει πως θα αποκάλυπτε κάτι εμπιστευτικό για κάποιον συνεργάτη σε σύγκριση με το 7% των γυναικών, το 13% είναι πρόθυμο να αναρτήσει κάτι εμπιστευτικό για τον εργοδότη του και το 12% θα αποκάλυπτε κάτι ντροπιαστικό για κάποιον φίλο του συγκρινόμενο με το 6% των γυναικών.
Οι άνδρες αναστατώνονται, επίσης, εάν δεν συγκεντρώσουν τα «likes» που επιθυμούν. Το 24% των ανδρών ανησυχεί μήπως τα «like» στις δημοσιεύσεις τους είναι λίγα και θεωρηθούν από τους φίλους τους μη δημοφιλείς, σε σύγκριση με το 17% των γυναικών. Επιπροσθέτως, το 29% των ανδρών παραδέχεται πως θυμώνει αν κάποιος που έχει σημασία γι' αυτούς δεν κάνει «like» στις δημοσιεύσεις του.
Επίσης το 15% των ανδρών αποκάλυψε ότι θα δημοσίευε μια φωτογραφία φίλων υπό την επήρεια αλκοόλ σε σύγκριση με το 8% των γυναικών, το 12% θα δημοσίευε φωτογραφία με αποκαλυπτικά ρούχα και το 9% των ανδρών είναι έτοιμο να δημοσιεύσει ακόμη και μια γυμνή φωτογραφία του σε σύγκριση με το μόλις 5% των γυναικών.