Θα τολμήσει ο Μητσοτάκης σαρωτική αλλαγή προσώπων στη ΝΔ;

Η ακραιφνής δεξιά πλευρά της ΝΔ αυτοβαφτιζόμενη "Πατριωτική" με πρωταγωνιστή τον Καρατζαφέρη, προσπαθεί να εκμεταλευτεί α) την στροφή της ΝΔ Μητσοτάκη προς το Κέντρο και β) κυρίως την εκτεταμένη ανανέωση προσώπων.

Ο κ. Μητσοτάκης θεσμοθετεί όριο ηλικίας για κάθε βουλευτή, όριο 4ετιών (!) και επιλογή τους από την βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες ως όριο ηλικίας συζητείται το εξηκοστό πέμπτο ή το εβδομηκοστό, αφού με τον τρόπο αυτόν θα αποκλειστεί με κομψό τρόπο το αίτημα υπέργηρων πρώην αλλά και νυν βουλευτών να ξαναδοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Παράλληλα ίσως ισχύσει από τις προσεχείς εκλογές και η διάταξη που θα περάσει στο καταστατικό του κόμματος στο επικείμενο συνέδριο για δυο ή τρεις θητείες στο κοινοβούλιο.

Πεποίθηση του κ. Μητσοτάκη είναι πως οι επόμενες εκλογές θα κριθούν από δυο παραμέτρους. Θα νικήσει όποια παράταξη επιτύχει τη μεγαλύτερη ανανέωση και όποια παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο για να σταθεί και πάλι η Ελλάδα στα πόδια της.

Αν ο κ. Μητσοτάκς περάσει τελικά το όριο για τους βουλευτές τότε ένας μεγάλος αριθμός (φθαρμένων ή κουρασμένων...) προσώπων θα εγκαταλέιψει την πολιτική και το κόμμα θα ανανεωθεί. Τέτοια πρόσωπα που βρίσκονται στο όριο, λόγω ηλικίας, είναι π.χ. οι Νικήτας Κακλαμάνης, ΓεράσιμοςΓιακουμάτος, Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Καρασμάνης, ΔημήτρηςΣταμάτης, κ.α.

Στη ΝΔ δεν ανησυχούν για την επανεμφάνιση παλαιοκομματικών προσώπων τύπου Καρατζαφέρη που μπορεί να έχουν ένα ακροατήριο πολιτών που δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάτι νέο, δεν είναι όμως η κοινωνία. Πάντως ο κ. Καρατζαφέρεης είναι έτοιμος να αναγγείλλει το νέο κόμμα το οποίο θα έχει και την λέξη "ριζοσπαστική" για να θυμίζει την ΕΡΕ του Καραμανλή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης