Ρωσία : Έκρηξη μετεωριτών στη στρατόσφαιρα προκαλεί σκηνές τρόμου

μετεωριτης, ρωσια

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την εντυπωσιακή πτώση μετεωρίτη στα Ουράλια της Ρωσίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, οι περισσότεροι από τους οποίους προκλήθηκαν από σπασμένα τζάμια. 

Εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών στο πρακτορείο Ιντερφαξ δήλωσε :  «Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές», 

 Μία μεγάλη πύρινη μπάλα έσκισε τον ουρανό πάνω από το Γεκατέρινμπουργκ, ακολουθούμενη από ηχηρές εκρήξεις. Περισσότερο από τη βροχή των μετεωριτών επλήγη η πόλη Τσέλιαμπινσκ,περίπου 1.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας , στην περιοχή των Ουραλίων Ορέων.

 Η περιοχή έχει πολλά εργοστάσια, ένα πυρηνικό εργοστάσιο και το κέντρο εναπόθεσης πυρηνικών αποβλήτων Mayak.

Οι κάτοικοι της περιοχής μίλησαν για δόνηση του εδάφους, σπασμένα παράθυρα, ενώ άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί από τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της πτώσης των μετεωριτών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι μία μεγάλη έκρηξη ακούστηκε και δονήσεις έγιναν αισθητές σε κτήριο 19 ορόφων στο κέντρο της πόλης.

Εκατοντάδες διασώστες έσπευσαν στην περιοχή για να βοηθήσουν τους τραυματίες, σύμφωνα με το Υπουργείο Εκτάτων Αναγκών.

 

 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης