Η Ευρώπη, εν μέσω κρίσης τα έργα ανάπλασης (Πανεπιστημίου - Φάληρο) τα θεωρεί περιττά και τα κόβει

Δυο σπουδαία έργα ανάπλασης στην Αθήνας μένουν στα σχέδια. Πρόκειται για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου με παράλληλη επέκταση του τραμ στην πλατεία Αιγύπτου, καθώς και τα έργα του υπουργείου Υποδομών στο Παραλιακό Μέτωπο του Φαλήρου. Τα έργα σταματούν έπειτα από απαίτηση των Βρυξελλών.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Βήμα", η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, απαιτώντας την απένταξη των εν λόγω έργων από το ενοποιημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομών και Περιβάλλοντος του «νέου ΕΣΠΑ»,

Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι, σε περίοδο έλλειψης πόρων, δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν «διακοσμητικά έργα», την ώρα που εκκρεμεί η ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών δικτύων της χώρας, αλλά και άλλων έργων προτεραιότητας.

Το σκεπτικό της Κομισιόν είναι ότι, δεδομένης της τραγικής οικονομικής στενότητας και ενόσω δεν έχουν προχωρήσει το οδικό δίκτυο που αφαιρέθηκε από τις παραχωρήσεις, οι σιδηροδρομικοί άξονες και οι απαραίτητες εθνικού χαρακτήρα υποδομές, δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν προτεραιότητα έργα τα οποία έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα.

Οι της ΕΕ θεωρούν την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου με επέκταση του τραμ  έργο «τουριστικό» και «περιττό», καθώς η χάραξη του τροχιοδρόμου συμπίπτει με τη γραμμή του μετρό.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης