Έργο Τσίπρα η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Έργο Τσίπρα η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ 

Ας το ξεκαθαρίσουμε: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται εξ αιτίας του Τσίπρα. Ότι βλέπεται είναι δικό του έργο. Σε προηγούμενο κείμενο μου είχα εξηγήσει ότι ποτέ δεν πήγε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3,5% στο 36%, αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Ο Τσίπρας εισέπραξε λόγω της οργής μέσα στην κρίση, ότι και Καμμένος που πήγε στο 11%, ο Λεβέντης του 4,5%, ο Θεοδωράκης του 6%, ακόμα και η Χρυσή Αυγή του 7,5%.

Τι συνέβη μετά την κρίση; ΟΛΟΙ αυτοί χάθηκαν. Δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα από αυτά που ευεργετήθηκαν από τις συγκυρίες. Υπάρχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που απλώς επιστρέφει βίαια στα ποσοστά της πριν κρίσης.

Ποια είναι η ευθύνη Τσίπρα; Ότι ενώ κέρδισε το τζόκερ του 36% χωρίς καν να το αγοράσει, στο δρόμο το βρήκε, ξαναέγινε φτωχός.

Ο Τσίπρας απέτυχε με την προίκα του 36% αλλά και του 31,5% του 2019, να φτιάξει ένα κόμμα που να επικοινωνεί με τον πολίτη, να εκπροσωπείται σε Δήμους, Επιμελητήρια και φορείς, να έχει ρηξικέλευθες θέσεις για να αντιμετωπιστούν οι διαχρονικές παθογένειες της χώρας. Ένα κόμμα με σοβαρά στελέχη και σπουδαίες απόψεις για όλα.

Όχι μόνο ποτέ δεν έφτιαξε κόμμα αλλά μονίμως ήταν τοξικός, υβριστής, υπερασπιστής του "εμείς και οι άλλοι", δηλαδή ακραία διχαστικός. Έκανε κακό όχι μόνο στην χώρα, αλλά και στο κόμμα του. Και τώρα βλέπουμε την κατεδάφιση από τα ίδια τα στελέχη τους.

Κρατήστε δυο δεδομένα: Το πρώτο: Ο Τσίπρας δεν θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει πολιτικά στα μεγαλεία που έζησε. Είναι ανίκανος, απεδείχθη. Ένας απλός βουλευτής θα παραμείνει που θα κρύβεται, Αν μπορεί θα βγάζει και κανένα λόγο. Το δεύτερο: Όλος ο καυγάς σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται για την κρατική επιχορήγηση, το κτήριο της Κουμουνδούρου, τα κομματικά ΜΜΕ, την προβολή. Δεν υπάρχει ίχνος ιδεολογικής διαφοράς, κανείς δεν εκπροσωπεί τίποτε σοβαρό.

Όποιος και να πάρει το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο Τσίπρας: Επιστροφή σε μονοψήφιο ποσοστό και οριστική απώλεια του τζόκερ που βρήκε στο δρόμο ο Τσίπρας αλλά όπως είπαμε ξαναέγινε φτωχός.