Αναζητούν τον Σήφη - Που θα πάει μετά;

Ο... Σήφης, ο διάσημος κροκόδειλος αναζητείται (στην Κρήτη στο φράγμα Ποταμών) για να συλληφθεί. Θα επιχειρηθεί ο εγκλωβισμός του ζώου με «δόλωμα» κάποια κοτόπουλα. Στόχος είναι να οδηγηθεί ο κροκόδειλος σε μία από τις δύο τεράστιες παγίδες-κλουβιά που θα έχουν τοποθετηθεί στα σημεία όπου τις τελευταίες ημέρες εντοπίζεται να κινείται το ζώο.

Σε διαφορετική περίπτωση θα δοκιμάσουν άλλον σχεδιασμό «αιχμαλωσίας» του ζώου, για παράδειγμα με θηλιές ή δίχτυα. Ο ίδιος δεν απέκλεισε να υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες. 

Που θα παει ο Σήφης όταν συλληφθεί; Μια λύση στο Αττικό Πάρκο όπου θα αυξήσει την... επισκεψιμότητα. Άλλη λύση να παραμείνει στο Φράγμα υπό έλεγχο (!). Και τρίτη λύση να ταξιδέψει σε περιοχές όπου ζουν κροκόδειλοι..

Για τον κροκόδειλο του φράγματος Ποταμών έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον Ευρωπαίοι επιστήμονες, τους οποίους έχει κεντρίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο «Σήφης» κατάφερε να προσαρμοστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία τεχνητή λίμνη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης