Ήττα στην δεύτερη έξοδο στις αγορές με το ζόρι μάζεψαν τα μισά - Ψελλίζουν δικαιολογίες

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η δεύτερη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Η χώρα ζήτησε 3 δισ. ευρώ από τις αγορές και μπόρεσε να συγκεντρώσει μόλις 1,5 δισ. ευρώ δηλαδή τα μισά. Εσπευσμένα κυβερνητικές πηγές μιλούν για δήθεν "τραπεζική θύελλα που πλήττει από την περασμένη εβδομάδα τις τραπεζικές αγορές προκαλώντας δυσκολίες στις ελληνικές προσπάθειες νέου δανεισμού".

Φυσικά αυτό δεν ισχύει δεδομένου ότι το περιβάλλον στο οποίο κινήθηκε η κυβέρνηση για να αντλήσει ένα τόσο μικρό ποσό το γνώριζαν. Τώρα λένε πως οι δυσκολίες προέκυψαν επειδή στην... Βουλγαρία πριν από μερικές ημέρες μια τοπική τράπεζα αντιμετώπισε προβλήματα ρευστότητας και μεταδόθηκαν από την Σόφια εικόνες από ουρές σε καταστήματά της.

Ακολούθησε -λένε- χθές η ανάδειξη αντίστοιχου προβλήματος στην σημαντική πορτογαλική τράπεζα Banco Espirito Santo με αποτέλεσμα ένα κύμα ανησυχίας να διαπεράσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική αγορά.

Αναφέρουν επίσης και το "πρόβλημα" της ισπανικής τράπεζας Banco Popular Espanol, η οποία ανέβαλε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου την οποία προετοίμαζε για να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες από τα φθινοπωρινά στρες τεστ.

Όπως όμως είπαμε αυτά είναι... "περσινά ξινά σταφύλια". Τα γνώριζαν και δεν ήσαν πρόβλημα για την δεύτερη, αποτυχημένη  έξοδο στις αγορές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης