Θέλουν να απονευρώσουν και το συνδικαλιστικό κίνημα με πρωτοφανείς δεσμεύσεις - Όχι και από το ΠΑΣΟΚ

Νομοσχέδιο φίμωσης του συνδικαλισμού ετοιμάζει η κυβέρνηση Σαμαρά με κορυφαία κίνηση την έγκριση από το 50% συν μία ψήφο των εγγεγραμμένων για να γίνει... απεργία. (Το μεθοδεύουν αυτοί που κυβερνούν την χώρα με την ψήφο του 16% τωνΕλλήνων πολιτών αν υπολογιστεί και η αποχή).

Τα παραπάνω δεν φαίνεται να μπορούν να περάσουν δεδομένου ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν τα υιοθετεί και ήδη εξέφρασε την κατηγορηματική διαφωνία του με όλες τις προτάσεις του νομοσχεδίου για αλλαγές στην εργατική νομοθεσία, σχετικά με τις απεργίες, την ανταπεργία (lock out) και το νόμο για τον συνδικαλισμό.

Το ΠαΣοΚ «θα σταθεί απέναντι σε κάθε ενέργεια προώθησής τους. Δεν είναι δυνατόν, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να συζητάμε για επαναφορά του μέτρου της εργοδοτικής ανταπεργίας και για διεύρυνση των ομαδικών απολύσεων» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ για τους συνδικαλιστές αναφέρεται ότι «δεν αποδεχόμαστε τιμωρητικού χαρακτήρα κινήσεις κατά των συνδικάτων».

Της σχετικής ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ προηγήθηκαν οργισμένες και σκληρές δηλώσεις από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και κυρίως την Αριστερά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης