Πιο ανθρώπινα τα μέτρα κατά βαρυποινιτών

Ηπιότερες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας μετά τις αντιδράσεις μέσα και... έξω από τις φυλακές. Για παράδειγμα τα χρόνια που θα παραμένουν υποχρεωτικά οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία και εσχάτη προδοσία θα περιορίζονται στα τέσσερα αντί για 10 που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Ανάλογες μειώσεις προς τα κάτω του χρονικού ορίου υποχρεωτικής παραμονής σημειώθηκαν και για τους καταδίκους του οργανωμένου εγκλήματος, για όσους δηλαδή εκτίουν ποινές από 10 χρόνια μέχρι ισόβια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε ανθρωποκτονίες, σκληρού τύπου ληστείες και εκβιασμούς.

Για την επικίνδυνη αυτή κατηγορία καταδίκων η αρχική πρόβλεψη του νόμου ήταν υποχρεωτικός εγκλεισμός στη φυλακή υψίστης ασφαλείας για πέντε χρόνια, όριο που κατέβηκε στα τέσσερα πριν το νομοθέτημα φθάσει προς συζήτηση στη Βουλή και χθες διαμορφώθηκε τελικά στα δύο χρόνια!

Η μόνη απαγόρευση που έμεινε χωρίς τροποποιήσεις - μέχρι στιγμής - είναι εκείνη που δεν επιτρέπει τη χορήγηση αδειών σε κρατουμένους της φυλακής αυτής. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης