Βαριά ονόματα εγκαλούνται για θαλασσοδάνεια στο Τ. Ταμιευτήριο - Φιλιππίδης : Η κατεστραμμένη Eurobank, απορρόφησε το υγιές ΤΤ

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που ποτέ δεν έδωσε δάνεια σε Μέσα Ενημέρωσης και είχε "κόκκινα" δάνεια μόλις 5%, εμφανίζεται ως άντρο οικονομικής ακολασίας.

25 πρώην στελέχη του ΤΤ και γνωστοί επιχειρηματίες κατηγορούνται για δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ και για πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του δημοσίου, κακουργηματική απιστία και άμεση συνέπεια σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα) και άμεση συνέργια σε αυτήν.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον 47χρονο Χαράλαμπο Γιαγκούδη, πρώην στέλεχος του ΤΤ, τον 48χρονο Μάριο Βαρότση, πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΤΤ και τον επιχειρηματία κ. Δ. Κοντομηνά, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα για κακουργηματικές πράξεις. Ο κ. Κοντομηνάς νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Αναζητούνται ακόμα τέσσερα άτομα προκειμένου να εκτελεστούν και τα συνολικά επτά εντάλματα που έχουν εκδοθεί από την Εισαγγελία για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ κ. Α. Φιλιππίδη, ο οποίος βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό και τους Κυριάκο Γριβέα, την σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα και τη Φωτεινή Κρέστα η οποία ήταν υπεύθυνη στις χορηγήσεις μεγάλων επιχειρήσεων.

Η ζημιά υπολογίζεται σε 400 εκ. ευρώ, αφού κρίνεται ότι ορισμένες από τις δανειοδοτήσεις είναι επισφαλείς. Αρμόδιες εισαγγελικές πηγές επέμεναν ότι εκτός από τις επισφάλειες των δανείων η έρευνα ανέδειξε και κυκλοφορία χρήματος σε off shore του εξωτερικού με έδρα την Ελβετία, τις Παρθένους Νήσους, την Κύπρο κλπ. Εντοπίστηκαν επίσης τραπεζικοί λογαριασμοί αλλά και αγορές ακινήτων στο εξωτερικό.

"Πάλι τα ίδια δάνεια θα έδινα"¨είπε ο κ. Φιλιππίδης μιλώντας στο "Ε" Είμαστε σε απίστευτα καλύτερη κατάσταση από κάθε άλλη Τράπεζα. Και κατέληξε: Μια καταστραμμένη τράπεζα, η Eurobank, με 23% κόκκινα δάνεια απορρόφησε το υγιές ΤΤ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης