Η προεδρία της Ελλάδας ανακουφίζει τον Σαμαρά που βάζει στην άκρη τα εσωτερικά θέματα

Ο Σαμαράς απολαμβάνει την ελληνική προεδρία στην ΕΕ που δεν είναι τίποτε περισσότερο από το ότι αποφεύγει για αρκετό διάστημα να ασχοληθεί με την ελληνική κρίση. Ο κ. Σαμαράς έχει χρόνο τώρα να ετοιμαστεί για τις ευρωεκλογές όπου θέλει ποσοστό επιβεβα'ιωσης της πολιτικής του (έστω και μικρό). Νωρίτερα θα ανοίξει το θέμα του "κουρέματος" του χρέους για να εισπράξει στην κάλπη την μοναδικότητά του: Μόνο αυτός το μπορεί...

Στο μεταξύ η ατζέντα έχει αλλάξει στην Ελλάδα. Ο... Λιάπης, ο Ξηρός και η προεδρία μας  απασχολούν. Όχι η ανεργία που ανέβηκε πάλι στο 27,4%, ούτε η φτωχοποίηση φυσικά που μεγαλώνει. Παράλληλα οι δανειστές φαίνεται να βρίσκουν καλή ιδέα την πρόταση Σαμαρά να βγεί η Ελλάδα για δανεικά μέσα στο 2014 ώστε να αποδεικνύεται ότι η λιτότητα πέτυχε.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Σήμερα στο Ζάππειο, τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ενώ έχει διαμορφωθεί ειδική αίθουσα Τύπου για να καλύψει τις ανάγκες των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και των περίπου 65 ξένων ανταποκριτών με ειδίκευση στα ευρωπαϊκά θέματα.

Στους ξένους ανταποκριτές έδωσαν ήδη συνεντεύξεις οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερώσουν για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.

Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στην τελετή θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Συμβουλίου.

Είναι η πέμπτη προεδρία που αναλαμβάνει η Αθήνα σε μία περίοδο που όλη η προσοχή στρέφεται στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας μετά από μία τετραετία σκληρής λιτότητας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης