Η διπλή δολοφονία πάγωσε και τα διεθνή ΜΜΕ

Με αμηχανία αντιμετωπίζει ο διεθνής Τύπος την διπλή δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, ένα μήνα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην ανταπόκρισή του, το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press μεταφέρει τις εξελίξεις της αστυνομικής έρευνας, επισημαίνοντας την έλλειψη ουσιαστικών στοιχείων για την ταυτότητα των δραστών, ενώ συσχετίζει έμμεσα το περιστατικό με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η Χρυσή Αυγή στο ρεπορτάζ του A.P. περιγράφεται ως «ακροδεξιό, ναζιστικής έμπνευσης κόμμα».

Η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα «Daily Mail» αναφέρει στην πρώτη παράγραφο της ανταπόκρισής της από την Αθήνα πωςτι η δολοφονία των δύο νέων και ο βαρύτατος τραυματισμός του τρίτου «πιστεύεται ότι αποτελούν επίθεση αντιποίνων από αντιφασίστες».

Από τη μεριά τους το πρακτορείο Reuters και το BBC αρκούνται στην καταγραφή των γεγονότων και χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή «ακροδεξιό κόμμα». Αντιθέτως, η εφημερίδα Financial Times υιοθετεί τον χαρακτηρισμό «νεοναζιστική» για τη Χρυσή Αυγή, προβάλλοντας παράλληλα τις δεσμεύσεις του Νίκου Δένδια για επιβολή του νόμου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης