Ο Πάλλης, το Μουσείο Όπλων και η Χρυσή Αυγή

Ένα παλιό σεβρολέτ και ένα παλιό όπλο βρέθηκαν στα κοντέίνερ του Πάλλη. Τώρα να υποστηρίξει κανείς ότι υπό προύποθέσεις μπορούν να λειτουργήσουν είναι τραβηγμένο. Εξετάζεται και αυτό πάντως.

Ο εφοπλιστής Αν. Πάλλης έχει πάθος με τα όπλα. Έτσι δημιούργησε το ίδρυμα "ΠΑΛΙΣ", το οποίο έχει εξονυχιστικά ελεγχθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα όπλα του Μουσείου του ιδρύματος (φωτο), είναι νόμιμα και ανενεργά. Τα μουσειακά εκθέματα είναι έξι αεροσκάφη, παλαιάς και νέας τεχνολογίας, τανκς, στρατιωτικά οχήματα και δίκυκλες μηχανές από τον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αίφνης οι αρχές εισέβαλαν στις δυο βίλες του Πάλλη για να βρούν όπλα σχετιζόμενα με την Χρυσή Αυγή. Ότι βρήκαν πάντως ήταν δηλωμένα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην έπαυλη του Αν. Πάλλη, επί της οδού Θεσσαλίας στη Βούλα, βρέθηκαν επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, αλλά αυτά δεν εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

(Ουσιαστικά οι αρχές ψάχνουν αν πίσω από το Μουσείο, γινόταν εμπόριο πραγματικών όπλων).

Οι αστυνομικοί έκαναν παράλληλη έρευνα σε οικία στο Παλαιό Φάληρο, όπου βρέθηκε όπλο ίδιου τύπου. Επίσης εντοπίστηκαν 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων (πεταλούδες - στιλέτα - κυνηγετικά) αλλά και 13 ακόμα πυροβόλα όπλα για τα οποία ο εφοπλιστής έχει άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.

Στο μεταξύ ο Πάλλης αναφέρεται ως καταζητούμενος μετά από μήνυση του συνεργάτη του Στέϊσι για απαγωγή (τον είχαν - είπε - αποκλεισμένο στο αεροδρόμιο "Βενιζέλος"), ενώ τον αναζητού και για την υπόθεση Ρέστη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης