Ο κ. Κουβέλης θύμα της μοναδικής ανεπάρκειας του: Ο λόγος και τα έργα να απέχουν παρασάγγας - Δικομματική κυβέρνηση

Ο αρχιερέας του ήξεις - αφίξεις, Φώτης Κουβέλης είναι θύμα του ίδιου του εαυτού του: Αποχώρησε από την κυβέρνηση, αφήνοντας τον κ. Σαμαρά με 155 έως 157 έδρες και το ΠΑΣΟΚ να ανακτά δυνάμεις εν όψει ανασχηματισμού που θα υπουργοποιήσει στελέχη του.

Η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε χωρίς κανείς να καταλάβει - σύνηθες... - τι ακριβώς ζητούσε. Εμφανίστηκε έτοιμη να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση, ρίχνοντας την ευθύνη για τη μη επίτευξη συμφωνίας για την ΕΡΤ στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προσωπικά. 

Τι ζήταγε ο Κουβέλης; Κάτι απίστευτο. Απλώς να κατέβει η ταμπέλα της ΕΡΤ και να τοποθετηθεί στην θέση της μια άλλη της ΝΕΡΙΤ..! Εν ολίγοις στην ΕΡΤ να μην αλλάξει τίποτε.

Το ΠΑΣΟΚ έβαλε σε «παρένθεση» το ζήτημα της ΕΡΤ, δεχόμενο μία συμβιβαστική λύση για τη μεταβατική λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ενώ παραμένει στην κυβέρνηση, υπό νέα προγραμματική συμφωνία, κανόνες λειτουργίας και πρόσωπα. Παζαρεύει αυτά που μπορεί να πάρει δηλαδή.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός φέρεται να μην εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Πάντως εκ των πραγμάτων οι εξελίξεις επισπεύδουν τον ανασχηματισμό. Γι αυτόν είναι νίκη οι μη εκλογές και η μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης