Ποιοι είναι σήμερα στην άγνωστη Χρυσή Αυγή του 7%;

Χρυσή Αυγή

Ένα ακραίων αντιλήψεων κόμμα χωρίς πραγματική συνοχή και χωρίς να εκπροσωπεί κάποιο κομμάτι της κοινωνίας είναι αυτή τη στιγμή η Χρυσή Αυγή. Το σύνθημα που το περιγράφει είναι: "Όλοι εναντίον μας και εμείς εναντίον όλων". Είναι δηλαδή ο φανατισμός που ενώνει τα λίγα μέλη του, ένας φανατισμός που συντηρείται μέσα από την πειθαρχία και - σε μερικές περιπτώσεις - το μίσος. Ωστόσο πώς ένα κόμμα του περιθωρίου που στις εκλογές του 2009 είχαν πάρει ποσοστό 0,6%, τώρα έφτασε στο 7%; 

Η Χρυσή Αυγή εισήλθε στο ελληνικό Κοινοβούλιο χάρις στη συμπεριφορά του ίδιου του πολιτικού συστήματος. Οι καθημερινές καταγγελίες των μνημονιακών πολιτικών εναντίον του, (π.χ. του Βενιζέλου), ήταν αρκετές για να οδηγήσουν πολίτες υπεράνω κάθε υποψίας στο να... εκδικηθούν το πολιτικό σύστημα ψηφίζοντας ένα κόμμα που δεν ήξεραν τίποτα για αυτό. Η πραγματική άκρα δεξιά (γιατί το ΛΑΟΣ δεν ήταν) βρίσκεται στην Βουλή επειδή τα κόμματα εξουσίας έφεραν την φτώχεια, δεν είχαν να πούν τίποτε πολιτικά, και οι πολίτες αναζητούσαν τρόπους εκδικητικής καταψήφισης.

Την Χρυσή Αυγή ψήφισαν κυρίως νέοι, αλλά και μεγαλύτερων ηλικιών κυρίως ΔΕΞΙΟΙ. Αφαίρεσαν από τη ΝΔ δηλαδή.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής - που εξελέγησαν κι όλας - είναι γνωστά ονόματα της ακροδεξιάς που επι χρόνια παρέμεναν στον χώρο. Τα ψηφοδέλτια ενισχύθηκαν και από "συγγενείς και φίλους". (Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος είχει πει ότι δεν ξέρει ποιοι είναι οι υποψήφιοι του!). Το κεντρικό προεκλογικό τους σύνθημα ήταν: "Για να ξεβρωμίσει ο τόπος". Βασικές τους θέσεις ήσαν "όχι στο μνημόνιο, άμεση απέλαση των παράνομων μεταναστών, οι προδότες πολιτικοί στο σκαμνί". 

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν είναι ναζιστές. Ο χαιρετισμός (γροθιά στο στήθος και μετά προτεταμένο χέρι εμπρός) κατ αυτούς είναι αρχαίος ελληνικός. Το σήμα του κόμματος επίσης. "Είμαστε εθνικιστές" λέγουν και εκφράζουν τα γνωστά για την Βόρειο Ήπειρο, τα Σκόπια. την Πόλη κ.λ.π. Θα μπορέσει η Χρυσή Αυγή να διαχειριστεί την παρουσία της στη Βουλή; Κάποιοι ενδεχομένως να ευπρεπιστούν, οι περισσότεροι όμως μάλλον θα εφαρμόσουν στην πράξη το "... και εμεις εναντίον όλων". 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης