Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στην Βουλή, τρομάζει την Ευρώπη

Χρυσή Αυγή

 Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στην Βουλή αναφέρεται σε πολλά δίκτυα και εφημερίδες ευρωπαϊκών χωρών.

Το BBC κάνει ιδαίτερη μνεία στην «νεοναζιστική Χρυσή Αυγή», λέγοντας ότι ενδέχεται να μπει στη Βουλή για πρώτη φορά, εάν η πρόβλεψη του exit poll που της δίνει το 6-8% των ψήφων επαληθευτεί.

Η ικανότητα της όποιας νέας κυβέρνησης να συνεχίσει το πρόγραμμα λιτότητας θα είναι κρίσιμο για να εξασφαλίζει η Ελλάδα τα πακέτα βοήθειας από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Οποιαδήποτε πολιτική αστάθεια μπορεί να εγείρει νέα ερωτηματικά για την θέση της χώρας στην ευρωζώνη, αναφέρει το δίκτυο.

Για «είσοδο της άκρας Δεξιάς στο ελληνικό κοινοβούλιο και ισχυρή ώθηση στη ριζοσπαστική Αριστερά» κάνει λόγο στο πρώτο σχόλιο της η Le Monde, που σημειώνει αφενός ότι το ποσοστό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δύσκολα θα ξεπεράσει το μισό του 77,4% που έλαβαν μαζί στις εκλογές του 2009, αφ' ετέρου πως έτσι θα είναι σχεδόν αδύνατος ο σχηματισμός κυβέρνησης που να μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος που συνοδεύει τις δανειακές συμβάσεις.

Παράλληλα, στέκεται στη μετατροπή της Χρυσής Αυγής «από μια ημιπαράνομη οργάνωση του περιθωρίου» σε κόμμα με κοινοβουλευτικά ποσοστά, που την αποδίδει στην οργή των ψηφοφόρων για την κοινωνική και οικονομική κρίση.

Στην είσοδο της «νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής» στην ελληνική Βουλή με βάση τα exit polls αναφέρεται με την σειρά της και η Le Figaro, αντιπαραβάλλοντας το 0,29% που είχε λάβει η συγκεκριμένη οργάνωση το 2009.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης