ΕΡΤ δεν υπάρχει πια. Οι εργαζόμενοι έχουν απολυθεί. Και οι εκλογές καταστρέφουν και τους ίδιους - Ψάχνουν να τα βρούν... λεκτικά

Λίγες ώρες πριν την συνάντηση των τριών αρχηγών και η κατάσταση για την ΕΡΤ έχει ξεκαθαρίσει: ΕΡΤ δεν υπάρχει πια. Ούτε εργαζόμενοι υπάρχουν, οι οποίοι είναι απολυμένοι. Υπάρχει μόνο η υποχρέωση των Στουρνάρα - Κεδίκογλου, να επαναφέρουν την τηλεοπτική εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης. Θα το κάνουν με 50 εργαζομένους που θα έχουν δίμηνες συμβάσεις.


Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ρητά το ΣτΕ και το Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Φτάσαμαμε λοιπόν στην εξής φρικτή πραγματικότητα: Ο κ. Σαμαράς να έχει περάσει όλες τις θέσεις του και να περιμένει να λύσει το προτελευταίο πρόβλημα, που είναι να μην εξευτελιστούν εντελώς στα μάτια των πολιτών οι δυο εταίροι του. Θα έχει ένα ακόμα πρόβλημα μετά, το τελευταίο. Πώς θα ανοίξει την ΝΕΡΙΤ με 2.600 ανθρώπους σε καταλήψεις διαρκείας; Με την συμπαράσταση μάλιστα των οικογενειών τους και κομμάτων.


Από την άλλη, Βενιζέλος και Κουβέλης υποκρίνονται ότι δεν είναι έτσι και παραπλανούν, ζητώντας να επαναλειτουργήσει η... ανύπαρκτη πια ΕΡΤ με το σύνολο των... απολυμένων υπαλλήλων! Και απειλούν με εκλογές. Τι προβλέπει το σχέδιο τους; Να επανασυγκροτήσουν την ίδια τριμερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές αλλά με μια αξίωση. Όχι Σαμαράς πρωθυπουργός (Αβραμόπουλος). Θα το τολμήσουν;


Η κοινή λογική λέει ΟΧΙ. Μέρκελ και τρόικα έχουν ξεκαθαρίσει και στους τρείς "ούτε να σκέπτονται για εκλογές". Και ακόμη:


- Το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει στο 5-6% και η ΔΗΜΑΡ γύρω στο 4%.


- Η Χρυσή Αυγή εκτοξεύεται στο 14-15%! Το θέλουν;


- Μετά τις εκλογές το θέμα ΕΡΤ θα έχει λυθεί; Όχι...


Το πιθανότερο σήμερα θα είναι σήμερα οι τρείς να βρούν την λεκτική διατύπωση που θα διασώζει την φήμη των Βενιζέλου και Κουβέλη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Σαμαράς έχει δικαιωθεί πλέον στους χειρισμούς του και με την βούλα του ΣτΕ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης