Κρατούν ακόμα επιστρατευμένους τους καθηγητές Μ.Ε.

Οι Έλληνες καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης είναι ακόμα... επιστρατευμένοι από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν την καλοκαιρινή άδειά τους, ούτε να ταξιδέψουν! Θυμίζουμε ότι η επιστράτευσή τους έγινε πριν ένα μήνα περίπου για να διεξαχθούν ομαλά οι εξετάσεις προς ΑΕΙ-ΤΕΙ. Οι εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί εδώ και 10 μέρες αλλά οι καθηγητές παραμένουν επιστρατευμένοι!

Όσο συνεχίζεται η... επιστράτευση, οι καθηγητές θα πρέπει ακόμα και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού να παρουσιάζονται κάθε Πέμπτη στα σχολεία τους (όλοι!), ενώ απαγορεύεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό!

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη απορρίψει αιτήματα καθηγητών, για προγραμματισμένα ταξίδια τους στην Ευρώπη κ.α. Άλλοι καθηγητές επίσης δεν μπορούν να μετακινηθούν στο εσωτερικό της χώρας προς τις γενετειρές τους, γιατί θα πρέπει να επιστρέφουν τις... Πέμπτες για παρουσία!

Οι κατά τόπους υπηρεσίες Μέσης Εκπαίδευσης επίσης επιτηρούν την εφαρμογή της επιστράτευσης! Κατά μια πληροφορία επιστρατευμένοι παραμένουν και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Επειδή είμαστε στην Ελλάδα, να θυμίσουμε ότι η γενική επιστράτευση του 1974, ανακλήθηκε το... 2004 λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης