Μηδενίστηκε η εισροή λαθρομεταναστών στον Έβρο

Έβρος σύνορα

Η λύση ήταν απλή και προφανής. Τα σύνορα στον Έβρο θα έπρεπε να φυλάσσονται από συνοριοφύλακες... Όταν αυτό έγινε - με 1.800 άνδρες - η είσοδος λαθρομεταναστών σχεδόν μηδενίστηκε!

Από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο 2012, πάνω από τους μισούς παράνομους μετανάστες που εισέρχονταν στην Ε.Ε, εντοπίζονταν την Ελλάδα. Αυτή η εικόνα άλλαξε άρδην από τον περασμένο Οκτώβριο όταν η επιχείρηση «Ασπίδα» ήταν σε πλήρη ανάπτυξη. Το ποσοστό παράνομων εισόδων από την Ελλάδα έπεσε στο 30% επί του συνόλου της Ε.Ε., πίσω από το αντίστοιχο της Ιταλίας (31%).

Το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 4.035 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στην Ελλάδα, κατά την προσπάθειά τους να μπουν στην Ε.Ε. Όμως, ο κύριος όγκος των μειωμένων πλέον αποπειρών εισόδου εντοπίζεται στα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Στον Έβρο αντιθέτως, από 2.000 συλλήψεις που έγιναν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση Ασπίδα, ο αριθμός έπεσε στις 200 την αμέσως επόμενη εβδομάδα και σχεδόν μηδενίστηκε (10 συλλήψεις) την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης