Τα πλαστά-εικονικά σε έξαρση. Χάνονται 2 δισ. ευρώ

Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, είναι καθαρή κλοπή και ποινικά κολάσιμη πράξη. Δεν είναι φοροδιαφυγή ή αδυναμία πληρωμής φόρων. Είναι η εκ προθέσεως ληστεία του ΦΠΑ. Ο ίδιος ο κ. Σούρλας, Γ.Γ. Διαφάνειας, μίλησε για " ειδεχθές οικονομικό έγκλημα, αφού εισπράττουν από το κράτος τα ποσά αυτά ως επιστροφή ΦΠΑ ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν έχουν καμία εμπορική επιχειρηματική δραστηριότητα».

Το ελληνικό δημόσιο χάνει περίπου 2 δισ. ευρώ το χρόνο από αυτή την απίστευτη σε έκταση παρανομία. Μάλιστα ενώ είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή εντοπίζονται αυτά τα τιμολόγια η κρίση τα έχει πολλαπλασιάσει.

Όπως είπε ο κ. Σούρλας, «υπερήλικες, άνθρωποι με ποινικό μητρώο, αλλοδαποί, αχυράνθρωποι, δεν πρέπει να κάνουν  έναρξη εργασιών στις αρμόδιες ΔΟΥ. Έτσι θα είχαν αποφευχθεί φαινόμενα, όπως η περίπτωση του συνταξιούχου που εξέδωσε 365 εικονικά τιμολόγια, ύψους 4.081.000 ευρώ και των 48 αγροτών από τη Στερεά Ελλάδα που εξέδωσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ύψους 222.515.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε πρόσφατα το ΣΔΟΕ..."

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης