Μπλοκαρισμένο το τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο

Το τραπεζικό σύστημα έχει καταρρεύσει στην Κύπρο. Η ημερήσια ανάληψη μετρητών παραμένει στα 300 ευρώ! Επίσης το κούρεμα των καταθέσεων (η κλοπή δηλαδή) δεν έχει οριστικοποιηθεί σε τι ύψος θα είναι. Τέλος έχει απαγορευτεί το... άνοιγμα νεων λογαριασμών με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να μην έχουν τραπεζική πρόσβαση για απλές συναλλαγές!

Στο τραπεζικό-επιχειρηματικό περιβάλλον της Κύπρου καταγράφονται πλέον ανυπέρβλητες δυσκολίες για τις επιχειρήσεις, λόγω των περιορισμών. Αναμένεται να αποφασιστεί λοιπόν κατ αρχήν άρση της απαγόρευσης ανοίγματος νέων τραπεζικών λογαριασμών από νομικά πρόσωπα.

Αυτό ίσως δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις και ειδικά σε αυτές που έχουν λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή και μέχρι σήμερα είναι παγιδευμένες. Το άνοιγμα λογαριασμών ήταν βασικό αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, για διευκόλυνση των συναλλαγών τους και κυρίως με τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό.

Επίσης, Υπουργείο Οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα θα συζητήσουν και τη δυνατότητα να επιτραπεί η χρησιμοποίηση καταθέσεων και το «σπάσιμο» γραμματίων, για την εξόφληση δανείων ή πιστωτικών καρτών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης