Μέρκελ: Η κάθε χώρα θα προσπαθεί μόνη της...

Η Μέρκελ απολαμβάνει αποδοχή εντός της Γερμανίας και... μίσος έξω από αυτήν. Αιτία το δόγμα ότι οι υπερχρεωμένες χώρες είναι οι ίδιες υπεύθυνες για το χρέος τους. Η Μέρκελ είναι υπέρ εκ του μακρόθεν συντονισμού των εθνικών πολιτικών μέσα από δεσμευτικά σύμφωνα και οδηγίες. Αυτό θα συνεχίζει να καθορίζει την ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας, υποστηρίζει με δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

"Η πολιτική της κυρίας Μέρκελ που παρουσιάζει η WSJ και βασίστηκε σε συνεντεύξεις με 17 ευρωπαίους αξιωματούχους και δείχνει ότι το σχέδιο στήριξης της Κύπρου εκπηγάζει ευθέως από αρχές που θα συνεχίσουν να διέπουν τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη", εκτιμά η αμερικανική εφημερίδα.

Ποιές είναι αυτές; Κυρίως ότι το βάρος για τη διάσωση του ευρώ πέφτει στις πλάτες των χωρών που πλήττονται από την κρίση, «οι οποίες υποχρεώνονται να περιορίσουν τα ελλείμματά τους, το εργατικό τους κόστος και το κράτος πρόνοιας τους».

«Η συγκεκριμένη στρατηγική είναι τόσο δημοφιλής στη Γερμανία, όσο ακριβώς αμφισβητείται στις πιο αδύναμες χώρες της ΕΕ..., ενώ επιφανείς οικονομολόγοι, όπως ο καθηγητής του London School of Economics κ. Πολ Ντε Γκράουβε προειδοποιούν για τις κοινωνικές και πολιτικές συνέπειές της», γράφει η εφημερίδα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης