ΗΠΑ και τρομοκρατία: Μόνιμα τα ακραία περιστατικά

Οι ΗΠΑ παραμένουν μακράν η κορυφαία χώρα σε πολύνεκρα κρούσματα τρομοκρατίας η τυφλής βίας. Οι 3.000 νεκροί των δίδυμων Πύργων είναι ένα παράδειγμα. Τώρα ο πλανήτης έχει σοκαριστεί με το ντόμινο εκρήξεων στον μαραθώνιο της Βοστόνης που είχε νεκρούς και βαριά τραυματίες.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, από τους 144 τραυματίες, τουλάχιστον 17 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και οι 25 σε σοβαρή, ενώ οκτώ από τους τραυματίες είναι παιδιά. Παράλληλα, τουλάχιστον 10 τραυματίες υπέστησαν ακρωτηριασμούς σύμφωνα με ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας. Ήδη έχουν αναγγελθεί και 3 νεκροί.

Στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης η λίστα των τραυματιών περιλαμβάνει ένα αγόρι 2 ετών με τραύμα στο κεφάλι, ένα κορίτσι 9 ετών με τραύμα στο πόδι και έξι άλλα παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών. Αντιστοίχως στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, οι 29 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί φέρουν από κοψίματα και μώλωπες μέχρι σοβαρά τραύματα από θραύσματα.

Ακόμη, δέκα άνθρωποι ακρωτηριάστηκαν, καθώς από την έκρηξη των βομβών εκτοξεύθηκαν μπίλιες από ρουλεμάν, που προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα,

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης