Κύπρος: Πρόλαβαν την κλοπή της τρόϊκας και έσωσαν 6 δισ. ευρώ

Το αστρονομικό ποσό των 6 δισ. ευρώ έκανε φτερά από την Κύπρο λίγες ημέρες πριν αποφασιστεί δέσμευση και κούρεμα των καταθέσεων. Προφανώς υπήρξε "εσωτερική πληροφόρηση", πυθανόν και με... αμοιβή.

Η εφημερίδα "Έθνος" δημοσιοποιεί λίστα που περιλαμβάνονται 3.291 καταχωρίσεις από αναλήψεις που έγιναν στην Τράπεζα Κύπρου και 132 στη Λαϊκή Τράπεζα, που αφορούν συνολικές αναλήψεις του αστρονομικού ποσού των 3 δισ. ευρώ μόνο στο διάστημα 1-15 Μαρτίου 2013.

Η μαζική αυτή απόσυρση καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες- 6.000 πείπου δικαιούχων -  το κρίσιμο δεκαπενθήμερο έφερε πιο κοντά την κατάρρευση και οδήγησε σε μεγαλύτερο «κούρεμα» όσων καταθέσεων παρέμειναν στην Κύπρο.

 Στη λίστα φιγουράρουν δεκάδες φυσικά πρόσωπα, μεγάλες επιχειρήσεις από την Κύπρο και την Ελλάδα, όμως και πολύ περισσότερες εταιρείες (όχι μόνο ρωσικών συμφερόντων), τις οποίες διαχειρίζονται δικηγορικά και λογιστικά γραφεία στην Κύπρο.

Τι κατηγορεία μπορεί να εκτοξεύσει κανείς σε όσους ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ τα χρήματά τους από την θρασύτατη ληστεία της τρόικας; Καμία προφανώς.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης