Μόνο στην Ελλάδα μια μεγάλη ομάδα της θα προσπαθούσε επί 6 χρόνια να κατασκευάσει γήπεδο και δεν θα μπορούσε! Ο ΠΑΟ επέλεξε να αναβαθμίσει έναν λασπότοπο (Βοτανικός) και έμπλεξε στην καταστροφική γραφειοκρατία του κράτους σε κάθε του μορφή. Υποργοί και δήμαρχοι άλλαζαν κάθε τόσο εντελώς τις προϋποθέσεις του έργου μπλοκάροντας κάθε εξέλιξη.
Μετά τις συνταγματικές ενστάσεις και αντιρρήσεις του ΣτΕ. που "μπλόκαραν" τους πολεοδομικούς σχεδιασμούς για το γήπεδο, το εμπορικό κέντρο, το πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων κ.λπ., το ανώτατο δικαστήριο συναίνεσε στο πρόγραμμα διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, αφού το νέο Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει σημαντικές εκπτώσεις και αλλαγές σε σύγκριση με το αρχικό.
Με το νέο σχέδιο στην Λ. Αλεξάνδρας προβλέπεται η ανέγερση αθλητικού μουσείου - εντευκτηρίου, χώρου αναψυχής και εστίασης καθώς και η κατασκευή υπόγειου γκαράζ 700 θέσεων. Το παλιό γήπεδο θα λειτουργήσει το πολύ για 5 χρόνια και παράλληλα με την άδεια ανέγερσης του νέου γηπέδου πρέπει να εκδοθεί και άδεια κατεδάφισης του παλιού.
Η συνολική δόμηση ανέρχεται σε 47.000 τ.μ., από τα οποία 34.700 τ.μ. αφορούν το γήπεδο (μέγιστο ύψος 35 μ., με προσαύξηση 8 μ. για στέγαστρα, φωτισμό κ.λπ.), 7.500 τ.μ. τις αθλητικές εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη ΠΑΟ και 4.800 τ.μ. τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.
Σε γειτονικό οικοδομικό τετράγωνο, όπου μειώνεται ο συντελεστής δόμησης σε 1,2, επιτρέπονται χρήσεις γραφείων, τραπεζών, ασφαλειών, κοινωφελών οργανισμών, εμπορικών καταστημάτων, πολυκαταστημάτων, εστιατορίων, αναψυκτηρίων, κτίρια κοινωνικής πρόνοιας.
Το γήπεδο θα αλλάξει μια άθλια περιοχή 2 χλμ. από την Ομόνοια, αφού αναμένεται να ακολουθήσει επενδυτικό ντόμινο.