Η Intel ανακοίνωσε την είσοδο της στο μέτωπο της μάχης για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

Μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις της Nvidia, της AMD και της ARM για τα τσιπάκια που ρίχνουν στην αγορά τα οποία υποστηρίζουν τις υπάρχουσες αλλά και αναδυόμενες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης η παραδοσιακή ηγέτιδα δύναμη στον τομέα των επεξεργαστών, η αμερικανική Intel, έκανε την εμφάνιση της παρουσιάζοντας την δική της πρόταση.

Ο κολοσσός της βιομηχανίας επεξεργαστών είχε κρατήσει στάση αναμονής το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης δίνοντας χώρο στην Nvidia να αλώσει κυριολεκτικά τον τομέα των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης αποκτώντας μερίδιο σε αυτή την αγορά της τάξης του 80% γεγονός που οδήγησε σε εκτόξευσης της τιμής της μετοχής της.

Πολλά ατού

Η Intel παρουσίασε τους επεξεργαστές Gaudi 3 οι οποίοι αποτελούν την έκτη γενιά της οικογένειας επεξεργαστών Xeon για διακομιστές (servers). Στον συγκεκριμένο τομέα πολύ ισχυρή είναι η AMD και σύμφωνα με τους αναλυτές η Intel θέλει με τα νέα τσιπ να ανταγωνιστεί την AMD για αυτό οι τιμές των Gaudi3 θα είναι σύμφωνα με τα στελέχη της Intel σημαντικά φθηνότερα από τα αντίστοιχα της AMD.

Η Intel λέει επίσης ότι οι νέοι της επεξεργαστές θα έχουν καλύτερη απόδοση από τους υπόλοιπους αντίστοιχους επεξεργαστές που κυκλοφορούν στην αγορά απαιτώντας παράλληλα λιγότερη ενέργεια γεγονός που αν πράγματι ισχύει είναι εξαιρετικά σημαντικό για πολλούς λόγους.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης