Μέγαρο Μουσικής: Συναυλίες με ιερό σκοπό

Περίπου 3.000 θεατές -μεταξύ των οποίων και δύο Πρόεδροι της Δημοκρατίας, οι κ.κ. Κωστής Στεφανόπουλος και Χρήστος Σαρτζετάκης- βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις δύο συναυλίες που διοργάνωσαν τα μέλη του ιδρύματος «Θώραξ» στη μνήμη του δικηγόρου, συνιδρυτή, και χορηγού του Ιδρύματος, Ηλία Παρασκευά.

Οι δύο βραδιές βρήκαν την εθνική συμφωνική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού να ερμηνεύει έργα Μάνου Χατζιδάκι και Δημήτρη Παπαδημητρίου με τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, όπως ο Μάριος Φραγκούλης, η Φωτεινή Δάρα, η Κατερίνα Ρούσσου και συμμετοχές όπως αυτές των Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και άλλων.

Τα σημαντικά έσοδα κι από τις δύο βραδιές θα διατεθούν υπέρ ιερού σκοπού: την κατασκευή της νέας πτέρυγας και της μονάδας εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν προσωπικότητες από τη χώρο των επιστημών, των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής, των επιχειρήσεων αλλά και δικηγόροι, γιατροί και συνάδελφοι των συνιδρυτών του «Θώραξ», Χαράλαμπου Ρούσσου, καθηγητή Παθολογίας, Εντατικής Θεραπείας και Πνευμονολογίας στα Πανεπιστήμια Mc Gill και Αθηνών και του Δημήτρη Παρασκευά.   

 

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης