Οι ΗΠΑ περικυκλώνουν με στόλο και στρατό την Κίνα..!

USN Harry Truman

Εντυπωσιακή στροφή του λεγόμενου "αμυντικού" δόγματος των ΗΠΑ. Μετά από 70 χρόνια σταθερής στρατιωτικής παρουσίας στην Μεσόγειο, μειώνουν τις δυνάμεις τους στο στρατηγικό αυτό σημείο που ενώνει Ευρώπη-Ασία-Αφρική και αναπτύσσουν νέες δυνάμεις στον Ειρηνικό, απέναντι από Κίνα και Β. Κορέα. Οι ΗΠΑ μειώνουν πλέον τον αριθμό των στρατιωτών τους στις βάσεις τους σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή, ενώ είναι πολύ πιθανό να καταργήσουν και ολόκληρες βάσεις.

Το νέο "αμυντικό" δόγμα των ΗΠΑ, προβλέπει ανάπτυξη δυνάμεων πεζοναυτών από μεγάλες βάσεις των ΗΠΑ σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα. Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και η δυνατότητά της να χρηματοδοτήσει ένα πολύ μεγάλο και αξιόμαχο στρατό υποχρεώνουν τους αμερικανούς σε "προληπτικές κινήσεις", αλλά και σε... δηλώσεις!

Ο αμερικανός υπουργός άμυνας κ. Λίον Πανέτα με αφορμή τις περικοπές στρατιωτικών δαπανών είπε: "Είμαστε η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στον πλανήτη. Κάποιοι λένε ότι βρισκόμαστε σε παρακμή και ως έθνος και ως στράτευμα. Ας μην βασιστούν σε μια τέτοια εκτίμηση γιατί θα σφάλλουν οικτρά".

Πάντως η νέα τακτική των ΗΠΑ έχει εκνευρίσει την Κινέζικη κυβέρνηση. Το υπ. Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τις ΗΠΑ "να αντιμετωπίσουν με σύνεση και λογική τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας". Η Κίνα ασκεί επεκτατική πολιτική στην περιοχή και οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν πολιτική ανάσχεσης σύμφωνα με τους αναλυτές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης